Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Як провести Щедрий вечір у Переяславі: афіша заходів

13 січня ми святкуємо Щедрий вечір. У Переяславі з цієї нагоди пройде кілька цікавих заходів.

Якщо ви не ходите щедрувати, але хочете відзначити Щедрий вечір у приємній компанії, відвідайте один із запропонованих Інформатором заходів. Окрім традиційних святкувань (“Різдвяний вертеп”, “Різдвяні зорі”), відбудеться ще й кіновечір.

Культурологічний захід “Різдвяний вертеп”

Де: вулиця Шевченка, 6 (колишній заклад “Старий Вертеп”)

Коли: 13 січня, 11:00

Ціна: безкоштовно

У програму заходу входить вокально-театральна композиція “Різдвяний вертеп” (виконають вихованці студії “Фортуна” ЗОШ №7), танцювальні номери (хореографічна студія “Каприз” ЗОШ №7) та вокальні й музичні номери (Переяславська мистецька школа ім. Павла Сениці).

Культурологічний захід “Різдвяний вертеп”

Фестиваль “Різдвяні зорі”

Де: центральна площа міста

Коли: 13 січня, 16:00

Ціна: безкоштовно

З нагоди святкування Щедрого вечора в Переяславі організують фестиваль “Різдвяні Зорі”. Гуляння проходитимуть на центральній площі міста, працюватиме вулична кухня.

“Різдвяні зорі”

КІНОВЕЧІР

Де: приміщення колишнього НЦК “Зустріч”

Коли: 13 січня, 18:00

Ціна: безкоштовно

У Переяславі влаштують затишний кіновечір у теплому приміщенні. Як розповів один із організаторів Андрій Іващенко, захід проводиться задля об’єднання молоді та просто для того, щоб приємно провести час.

Кіновечір

Нагадуємо, що за давньою українською традицією напередодні Старого Нового року та свята Маланки заведено щедрувати, а наступного дня – посівати. Цим займаються не лише діти, а й дорослі. Інформатор зробив підбірку щедрівок та посівалок для дітей та дорослих.

Нагору