ЖИТТЯ

У Переяславі Щедрий вечір розпочався зранку: влаштували “Різдвяний вертеп”

У Переяславі відзначати Щедрий вечір почали ще зранку. Провели культурологічний захід “Різдвяний вертеп”.

Сьогодні, 13 січня, об 11:00 з нагоди святкування Щедрого вечора в приміщенні фондів НІЕЗ “Переяслав” (колишнє кафе “Старий вертеп”) відбувся культурологічний захід “Різдвяний вертеп”. Ініціював його проведення НІЕЗ “Переяслав”, а до концертної програми залучили студію “Фортуна” (ЗОШ №7), хореографічну студію “Каприз” (ЗОШ №7), а також учнів і викладачів мистецької школи ім. Павла Сениці. Інформатор бачив, як це було.

Подивитися на “Різдвяний вертеп” прийшло чимало людей – вихованці шкіл та ліцею міста, батьки та керівники тих, хто був учасником концерту, та просто зацікавлені жителі Переяслава. У холі місця вистачило всім, панувала затишна атмосфера.

Вокально-театралізовані виступи студії “Фортуна” з гумором ілюстрували традиції наших предків щодо Щедрого вечора та інших свят із різдвяного циклу. Вони також співали як найпоширеніші, так і маловідомі щедрівки, колядки й навіть засівали. Дівчата із хореографічної студії “Каприз” порадували глядачів запальним танцем. А учні та викладачі мистецької школи – вражали музичними номерами. Можна було почути скрипки, фортепіано, бандури, акордеон і саксофон, на якому виконали відому композицію гурту ABBA – “Happy New Year”. Музиканти інтерпретували й інші вже відомі нам новорічні та різдвяні пісні на новий лад.

На початку заходу розповіли трохи про минуле та традиції

Діти підготували театралізоване дійство

Медсестра під прикриттям

У цьому номері навіть жартували про вакцинацію

Оздоблення зали налаштовувало на атмосферу Щедрого вечора

Саксофон звучить неймовірно

Колектив скрипальок радував як вуха, так і очі

Всі учасники отримали подяки

Бандуристи вражали не тільки грою на інструменті, а й вокальними вміннями

Нагадуємо, що наразі тривають зйомки фільму-мюзиклу “Вечори у Хоцьках поблизу Світанку”. Організаторам потрібна допомога.

Юлія Кравченко

Нагору