ЖИТТЯ

Половина чемпіонату Переяславщини з футзалу минула: що було та що буде далі

Завершилося перше коло чемпіонату з футзалу. Які перші підсумки?

У вихідні завершилося перше коло чемпіонату Переяславщини з футзалу. І у вищій, і у першій лігах лідирують дівичківські команди – “Дніпро” та ДЮСШ “Дівички” відповідно. Пристроми зі Студениківської ТГ припинили участь в турнірі. Інші підсумки половини чемпіонату підбиває Інформатор.

“Дніпро”, який дехто вже прозвав ФК “Легіонер” через те, що погоду там роблять явно не гравці з Дівичок, вже в першому турі очолив вищу лігу. Так нікому й не віддав своєї позиції. Хоча в третьому турі неочікувано програв “Ниві Переяславщини” зі Згурівки 5:7 й дозволив “Університету” ненадовго зрівнятися за очками. Бо вже через тиждень “Університет” зіграв внічию з тією ж “Нивою” 3:3, а “Дніпро” виграв у своєму матчі.

Власне, ці три команди наразі й посідають призові місця. Щоправда, у потужності “Дніпра” (12 очок), який поступився лише “Ниві”, та “Університету” (10 очок), який програв “Дніпру” та розділив очки з “Нивою”, сумнівів немає. А от “Нива”, скоріше, стала грозою тільки для фаворитів. Вона здобула три очки в матчі з “Дніпром”, по одному – з “Університетом”, “Переяслав-БРСМ” та Вовчковом, поступилася лише “Матадору”. Однак шести очок замало, щоб не турбуватися про свою позицію у наступних п’яти матчах. Адже нижче йдуть Вовчків із п’ятьма очками, “Матадор” (Переяслав) та “Переяслав-БРСМ”, у яких по чотири пункти.

Вовчків, який торік став чемпіоном першої ліги, безумовно, заслуговує похвали. Ця команда вирвала перемогу в “Переяслав-БРСМ” та звела до нічиїх поєдинки з “Матадором” та “Нивою”, програла, як розумієте, лише двом лідерам. “Матадору” та “Переяслав-БРСМ” цьогоріч не вистачає стабільності, тож це може суттєво вплинути на їхні підсумкові результати.

Результат особистого матчу між “Дніпром” та “Університетом” наразі вирішує долю лідерства. У першому турі дівичківці перемогли 4:2. Якщо команди й надалі йтимуть нога в ногу, то на нас може чекати “золотий” матч в останньому турі. Щодо інших команд важко щось прогнозувати. Надзвичайно рівним вийшов цьогорічний чемпіонат.

У першій лізі Пристроми припинили участь в змаганнях. Згідно з регламентом, всі матчі з участю цієї команди повинні бути анульовані. Виграє від цього лише березанська “Дружба”, оскільки вона в першому турі програла саме Пристромам 2:5. Однак організатори розглядають варіант – у всіх матчах зарахувати Пристромам технічні поразки. Тобто “Дружбі” у першому колі зарахують ще три очки, а надалі не потрібно буде перероблювати календар. Загалом суті це не змінює.

Впевнено лідирує ДЮСШ “Дівички” з 15 очками. Її переміг лише Гайшин (Переяславська ТГ) у першому турі – 3:1. Проте в Гайшина 13 очок, бо він програв Великій Каратулі (Переяславська ТГ) та зіграв унічию із “Солонцями” (Переяслав). “Солонці” опинилися на третьому місці з 11 очками та випередили Велику Каратуль (9 очок), яка провалила кінцівку першого кола. “Дружба” та ФК “Чобітьки” (Циблівська ТГ) замикають турнірну таблицю – в них 7 та 6 очок відповідно.

Тут Гайшин досі залишається основним фаворитом, оскільки він сам приносить собі проблеми. А от чи буде надалі такою впевненою юна дівичківська команда, виникають сумнівки. Так само незрозуміло, хто стабільніший – “Солонці” чи Велика Каратуль. А може, в другому колі увімкнеться “Дружба” й увірветься в призери?

Паузи між колами не буде. Наступний тур проведуть вже в суботу, 29 січня.

Нагадаємо, що днями в Славутичі відбувся турнір з футзалу. Команда з Переяслава стала переможцем третій рік поспіль.

Віталій Усик

Нагору