ВЛАДА

У Переяславській громаді буде два поліцейські офіцери: у яких селах

Триває епопея з проєктом “Поліцейський офіцер громади” на Переяславщині. Все-таки планують ввести у двох селах.

На сесії міської ради Переяслава 20 січня внесли зміни до програми “Поліцейський офіцер міської територіальної громади”. Із міського бюджету передбачили 540 тисяч гривень для придбання автомобіля для поліцейського офіцера. Тобто цей проєкт все ж планують втілити у Переяславській ТГ. Перші офіцери з’являть у селах Велика Каратуль та Дем’янці. Про це повідомляє Інформатор.

– Це питання ми бурхливо обговорювали ще на початку минулого року, – зазначив міський голова Вячеслав Саулко. – Але, оскільки в місті є відділ поліції, ми вважали, що, можливо, не варто витрачати кошти на цей проєкт. Життя показало, що все-таки в цьому є нагальна потреба. Протягом останніх пів року мав багато зустрічей, які посприяли тому, що я зрозумів, що слід переконувати обласне керівництво в необхідності поліцейського офіцера в нашій громаді.

Як пояснив Саулко, громада повинна виділити кошти на один автомобіль, забезпечити працівником та знайти місце, де він працюватиме (у Великій Каратулі). Нацполіція у свою чергу навчатиме працівників та платитиме їм заробітну плату. А також придбає ще один автомобіль. Відповідно можна буде розмістити ще одного поліцейського офіцера в іншому селі (Дем’янцях).

Проєкт “Поліцейський офіцер громади” направлений на впровадження нового формату роботи дільничних офіцерів поліції, головною метою якого є поліцейська діяльність, орієнтована на громаду. Мета – попередження правопорушень. Офіцери будуть самостійнішими у своїй діяльності та виконуватимуть основні завдання поліції у партнерстві з керівництвом об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, що на цій же сесії прийняли новий порядок акредитації журналістів. У ньому спершу був щонайменше один недоречний пункт. Деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору