ЖИТТЯ

У природному парку на Переяславщині пошкодили 53 дерева: що вирішив суд

На Переяславщині на території Національного природного парку пошкодили 53 дерева. Суд призначив покарання.

У період із 29 листопада до 10 грудня минулого року в селі Хоцьки (Циблівська ТГ) на території Національного природного парку “Білоозерське” під час проведення вибірково-санітарної рубки та валки лісу головний лісничий допустив пошкодження 53 дерев, які не були відведені для вирубування. Через це вони не могли надалі рости. Це виявила Державна екологічна інспекція столичного округу. 18 січня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

Відповідач визнав свою провину та розкаявся у вчиненому. Пояснив, що при плановій вирубці лісу зрубані працівниками ДО “Лісове господарство “Білоозерське” дерева, падаючи, зачіпали сусідні, які вирубуванню не підлягали, таким чином нанесли їм непоправної шкоди.

Суд визнав особу винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 91 КУпАП (Порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду) та наклав на штраф у розмірі 255 гривень та стягнення судового збору 496 гривень 20 копійок. Постанову можна оскаржити у Київському апеляційному суді протягом десяти днів з дня її винесення.

Нагадаємо, що 30 грудня минулого року у Переяславі в одному із магазинів незаконно продавали піротехнічні засоби. Суд призначив покарання.

Фото з інтернету

Нагору