ГРОШІ

Ціни на продукти в супермаркетах Переяслава: де вигідно купувати в січні

У Переяславі чимало супермаркетів, як для невеликого міста. Зазвичай ми купуємо продукти в магазинах АТБ, “ЕКО-маркет”, “ЛотОК” та “Фора”, але не завжди думаємо про те, де все ж таки дешевше.

Ми знову вирушили на вивчення цін у супермаркетах Переяслава. Інформатор дізнався актуальні ціни на типовий споживацький кошик наприкінці січня. У нього ввійшли куряче філе, тушка хека, молоко (торгова марка “Яготинське”, 2,6%), сметана (“Яготинська”, 15%), олія (“Олейна традиційна”), капуста, картопля, помідори, огірки, морква, цибуля, апельсини, лимони, цукордесяток курячих яєць, твердий сир (торгової марки “Пирятин Король сирів”) та вершкове масло (торгової марки “Яготинське”, 73%).

У досліджування ми не вносили акційні ціни.

Огірки ми не включили до загальних підрахунків через те, що їх немає в деяких супермаркетах. Ціни в інших магазинах повідомляємо.

Вартість огірків (1 кг) така:

  • АТБ – 55,55;
  • “ЕКО-маркет” – 64,99.

ВИСНОВОК

Найбюджетнішим з нашого переліку цього разу став супермаркет “Фора” (904,36 грн), за ним йде “ЕКО-маркет” (914,02 грн), далі — АТБ (968,21 грн). Найвищі ціни вкотре виявилися в магазині “ЛотОК” (990,84 грн). Найдоступнішими товарами залишаються картопля, цибуля та морква. Більше всього потрібно буде заплатити за твердий сир та куряче філе.

Нагадуємо, що місяць тому ми проводили таке ж дослідження. Тоді магазин “Фора” також був найбюджетнішим із переліку.

Юлія Кравченко

Нагору