ЖИТТЯ

У Переяславі вшанували героїв Крут та героїв Трубежа, але традиційні лижні перегони скасували

У Переяславі традиційно вшанували героїв Крут та героїв Трубежа на території просвітницького центру “Народний музей”. Втім, цьогоріч лижні перегони не влаштовували через несприятливі погодні умови.

Сьогодні, 29 січня, о 10:30 на території просвітницького центру “Народний музей” відбулися урочистості з нагоди Дня пам’яті героїв Крут . На жаль, очільник громадської ініціативи “Корінь Нації” Микола Богатир цього року не зміг провести захід. Ведучою дійства була Владислава Черненко. Інформатор теж доєднався до вшанувань.

Згадати страшні події 1918 року зібралося кілька десятків переяславців. До слова запрошували заступницю міського голови Оксану Степаненко, а також директора Центру Національного Відродження Тараса Рондзістого.

– У ті часи не було ні телефонів, ні телевізорів, але люди все одно знали що робити. Зовсім молоді студенти стали на захист честі та гідності України – це варте величезної поваги. Не кожен із людей зараз зможе зробити те, що вони робили для країни тоді, – наголосив Тарас Рондзістий.

Пам’ять про відданість героїв вшанували хвилиною мовчання, а завершували захід натхненним виступом вокалістів студії “Камертон”. Після урочистостей всіх гостей запросили зігрітися чаєм, кавою та гарячою кашею.

Людей на урочистостях було небагато

Тарас Рондзістий виступив із емоційною промовою

Погода відповідала настрою

Зігрітися можна було гарячими напоями

Студія “Камертон” виступила з вокальним номером

Кашу варили в казані

Заступниця міського голови звернулася до присутніх

Поласувати кашею міг кожен охочий

Нагадуємо, що минулого року в цей день проходили лижні перегони. Відеорепортаж можна переглянути за посиланням.

Юлія Кравченко

Фото: Едуард Аврамич

Нагору