ЖИТТЯ

Окей, Інформатор: чому сніданок вважають основним прийомом їжі

Ніхто не закликатиме вас їсти яєчню з беконом або вівсяну кашу. Важливо просто не пропускати сніданок – найважливіший прийом їжі.

Інформатор розповість, чому потрібно снідати та чому всі дієтологи світу готові легенько бити по голові тих, хто пропускає цю важливу процедуру.

Сніданок сприяє гарному обміну речовин. На ранок, коли ви прокинетеся, найімовірніше, у вашому шлунку не буде їжі вже більше восьми годин. Протягом цього часу метаболізм уповільнюється. Тому, прокинувшись, треба снідати, щоб відповісти ударом на удар. Ви можете скористатися цим моментом і з’їсти здоровий і правильний сніданок – тоді ваш організм функціонуватиме природно. Це нормалізує метаболізм та допоможе тримати індекс маси тіла постійним.

Ви станете уважнішим. Їжа – те, що заряджає організм енергією, тому логічно, що й наші мізки теж будуть уважнішими та функціональнішими, коли ми будемо ситі. Як згадувалося вище, ви довго були без їжі під час сну. Як тільки прокинетеся, відразу треба поїсти, щоб стабілізувати рівень цукру в крові. Недотримання цього правила призводить до млявості та сонливості. Також вченими було доведено, що вітаміни, мінерали та жирні кислоти, що містяться у здорових продуктах для сніданку, покращують функціонування мозку. Не нехтуйте ранковим прийомом їжі, якщо сподіваєтеся на хороший старт дня та виконання всієї запланованої роботи.

Настрій буде кращим. Вдається підтримувати бажану вагу? Зрозуміло, що у вас буде гарний настрій! Смачно поснідали, і не потрібно дивитися на годинник в очікуванні обіду? Чудово! Можна зосередитися на роботі! Люди менш дратівливі та незадоволені, коли вони ситі. Спочатку це може бути важко: прокинутися на кілька хвилин раніше і розпочати свій день правильно. Але до цього досить швидко можна звикнути, а приємні зміни оцінять ваші колеги, ваш організм, та й ви самі.

Здоровий раціон. Звичайно, є деякі продукти для сніданку, які не зовсім корисні, тому якщо ви вирішили обов’язково щодня снідати, переконайтеся, що дійсно вибираєте поживні та здорові продукти. Правильний сніданок – це пластівці (з молоком або соком, звичайно), яйця і свіжі фрукти. Всі ці продукти містять різноманітні вітаміни та мінерали, які допоможуть зберігати бадьорість протягом дня.

Стабільна вага. Звичайно, зі стабільним індексом маси тіла і ваша вага теж залишатиметься відносно збалансованою. Їсти здорову їжу на сніданок – це стратегія, яка допоможе вам почати втрачати вагу. Завдяки цьому ви не відчуватимете страшний голод, коли прийде час обіду, а отже, не переїдатимете і не їстимете на ходу солодощі та іншу нездорову їжу (на зразок улюбленого багатьма фастфуду).

Нагадуємо, нещодавно ми дізналися актуальні ціни на типовий споживацький кошик наприкінці січня. Детальне про ціни в супермаркетах Переяслава читайте тут.

Нагору