Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

“Велике будівництво” не оминуло село на Переяславщині: там відремонтували дитсадок

У рамках програми “Велике будівництво” на Київщині збудували та реконструювали 5 шкіл, 6 садочків, 6 спортивних об’єктів, 6 приймальних відділень, 8 сільських амбулаторій. У цей перелік потрапив дитсадок у селі Студеники.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін розповів, що за 2021 рік Київська область реалізувала 32 проєкти у рамках “Великого будівництва”. Зокрема, на Київщині капітально відремонтували п’ять шкіл та шість дитячих садків. На Переяславщині у селі Студеники (Студениківська ТГ) зробили ремонт дитячого садочка “Малятко”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА.

Загалом же школи реконструювали у містах Яготин, Тетіїв, селах Жоравка, Пашківка, Вовчків (Поліська ТГ). Капітальний ремонт дитсадків провели у містах Вишневе, Обухів та селі Студеники. Реконструювали дитсадки у селах Красятичі та Лебедівка. А збудували дитсадок у селі Синяк.

Як йдеться на сайті КОДА, реконструювали або збудували майже 30 тисяч квадратних метрів освітніх приміщень. Майже три тисячі дітей пішли до оновлених закладів. Зокрема, у Студениках відремонтували дитсадок площею 1431 кв. метрів. Його відвідують 150 дітей.

“Як слушно зауважив Президент України, у часи світової кризи розбудова інфраструктури – найкраща спільна інвестиція всіх громадян. Бо дороги й мости, школи й садочки, спортивні комплекси, стадіони та всі інші об’єкти “Великого будівництва” оновлюються за кошти платників податків”, – зазначив Василь Володін.

Нагадуємо, що в Переяславі та селах громади протягом наступних тижнів триватимуть громадські слухання. Міський голова звітуватиме про свою роботу та діяльність виконавчих органів у 2021 році.

На фото: дитсадок у Студениках

Нагору