ЖИТТЯ

Як провести вихідні з користю: кілька простих порад

Вихідні — це довгоочікуваний час для кожної людини, адже можна відволіктися від напруженого робочого тижня. Але їх потрібно проводити з розумом та користю для себе.

Інформатор розповість детальніше про те, як провести вихідні з користю.

Прокидайтесь в один і той же час. Спокусливо поспати на вихідних побільше, щоб компенсувати недолік сну протягом тижня. Але хоча це приносить тимчасові приємні відчуття, нестабільний режим сну руйнує ваші добові ритми. Ваше тіло проходить чіткі фази сну, щоб ви прокинулися свіжим. Одна з них – це підготовка мозку до того, щоб бути бадьорим. Ось чому люди часто прокидаються до того, як включається їхній будильник – мозок натренований і готовий.

Плануйте маленькі пригоди. Сходіть на концерт або до театру. Замість пробіжки на тренажері сплануйте похід в ліс. Спробуйте щось, чого ви раніше не робили. Дослідження показують, що передчуття чогось приємного – важливий момент, який посилює задоволення від того чи іншого заняття. І це поліпшить настрій наступного тижня.

Готуйтесь до наступного тижня. Вікенд – відмінний час, щоб спланувати те, що чекає вас далі. Витратьте хоча б 30 хвилин – і отримаєте значний приріст продуктивності, а також помітно знизите стрес. Тиждень буде більш керованим, коли у вас з самого початку є план: залишилося його виконати.

Приділяйте час своїм захопленням. Це хороший спосіб втекти від стресу і відкрити розум до нових способів мислення. Музика, читання, написання текстів, живопис, навіть ігри з дітьми стимулюють різні режими думки, які можуть принести чимало користі протягом тижня.

Робіть фізичні вправи. Немає часу на фізичні заняття протягом тижня? Знайдіть його на вихідних. Це не тільки знімає стрес, але і допомагає генерувати нові ідеї. Багато успішних людей знають, що прогулянки на свіжому повітрі часто посилюють креативність. Головне – знайти той вид занять, який допомагає вам це зробити, і вбудувати його в свій регулярний план на вихідні.

Нагору