ЖИТТЯ

Погода на 13 лютого: у Переяславі буде сонячно

У Переяславі буде ясно протягом усього дня. Максимальна температура – 4 градуси тепла, мінімальна – 4 градуси морозу.

У неділю, 13 лютого, у Переяславі увесь день буде ясне небо. Найхолодніше буде о 5:00 – 4 градуси морозу. Температура повітря вдень – 1-4 градуси вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Зранку буде слизько, але вдень та ввечері дороги будуть сухими. Швидкість вітру – 2-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 49 та 88 відсотками протягом доби. Тривалість дня 13 лютого – 10 годин. Завтра день стане довшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:08 а захід – о 17:08.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1995 році – 10,2 градуса тепла, а найнижчу в 1911-му – 29,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять святителя Микити, затвірника Печерського. Він охоронець від пожеж, блискавок і засухи. Наші пращури помітили: якщо вдень 13 лютого з’явиться іній, то снігу в ніч на 14-е не буде, а якщо сніг все ж випадав, готувались до відлиги. Якщо цього дня посилювався вітер, вважалось, що він буде ставати все сильнішим, поки не перетвориться на буран.

Нагору