ЖИТТЯ

На Переяславщині є батальйон територіальної оборони: що там зараз діється

На Переяславщині формується батальйон територіальної оборони Бориспільского району. Які функції він виконує та як вступити до його лав?

У непростий час, коли є загроза повномасштабної війни, найважливіше – зберігати спокій і бути готовим до надзвичайних ситуацій. Про нашу безпеку безупинно піклуються Збройні Сили України. Структурно вони діляться на командування Сил територіальної оборони, регіональні органи військового управління Сил територіальної оборони, бригади та батальйони зі складу бригад. Із 1 лютого один із таких батальйонів розміщується у селі Гайшин Переяславської громади. Про це повідомляє Інформатор.

Батальйон територіальної оборони (БТрО) – територіальне добровольче військове формування в Україні. Батальйони ТрО входять до складу Збройних сил України (ЗСУ) і підпорядковуються Міністерству оборони України.

Завдання БТрО:

  • охорона об’єктів Бориспільского району та охорона району у випадку надзвичайних ситуацій або стану війни;
  • проведення зборів резервістів, які проходять службу у військовому резерві і є частиною батальйону.

Командир 137-го батальйону територіальної оборони, підполковник Олександр Аленьков розповів, що наразі батальйон у селі Гайшин ще формується, проводять переоблаштування локації на вулиці Покровській, 15 а, яку виділила Переяславська ТГ, – обладнання кімнат для зберігання зброї, кімнат чергової частини та інших приміщень, необхідних для повного функціонування.

Будь-хто з цивільних віком від 18 до 60 років може прибути в підрозділ, отримати письмову згоду щодо отримання певної посади, відповідно до якої військкомат направляє на медогляд. Після цього людина підписує контракт у батальйоні. Одним із плюсів такого контракту є те, що у випадку мобілізації чи інших надзвичайних подій її призиватимуть саме в батальйон.

– Не треба боятися. Багато хто думає, що після підписання контракту його одразу заберуть, але це не так. Після того, як ви підписуєте контракт для служби в батальйоні тероборони, у військкоматі ваша особова справа просто перекладається зі спільного архіву в архів батальйону, – зазначає Олександр Аленьков.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначають День єднання. На центральній площі Переяслава з цієї нагоди зранку зібралося багато людей.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору