ЖИТТЯ

“Нас постійно лякають, вже звикли до цього”: як у Переяславі відзначили День єднання

Сьогодні на центральній площі Переяслава зібралось багато людей. Вони відзначали День єднання.

Сьогодні, 16 лютого, в Україні відзначають День єднання. З цього приводу на центральній площі Переяслава відбулись урочистості: піднімали Державний Прапор України та виконували Гімн України. Зібралось кілька сотень людей, зокрема, працівники ДСНС, поліції та органів місцевого самоврядування. Про це повідомляє Інформатор.

– Цей день покликаний для того, щоб зібратись разом і показати всьому людству, що ми – сильна нація, – сказав міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. – Ми ніколи не хочемо чужого, але і не віддамо свого. Ми ніколи не дозволимо, щоб чужий чобіт топтався на цій землі. Запевняю, що держава, наш уряд, Міністерство оборони та вся адміністративна влада працює над тим, щоб не допустити лиха, яке наблизилося до наших кордонів. Ми не єдині, вся світова спільнота зібралася і надає повну підтримку.

Інформатор поцікавився у деяких присутніх, чи бояться вони повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Відповіді переважно позитивні та натхненні: “Сподіваємось, на Президента та захисників, які боронять нашу землю”, “Ми точно не панікуємо та навіть не планували кудись виїжджати. Ніяких запасів продуктів ми не робили. Ставимось до цього дуже спокійно”, “Нас постійно лякають, тож до цього вже звикли. Поки до вторгнення ніяк не готуємось”.

14 лютого цього року, на тлі чуток про повномасштабне вторгнення Росії саме 16 лютого, Президент України Володимир Зеленський оголосив цей день Днем єднання. Відповідно до указу, в цей день піднімають Державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, а о 10:00 виконали Державний Гімн України, закордонні дипломатичні установи України в державах перебування проведуть відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

На площі в День єднання зібралось багато людей

На центральній площі міста піднімали Державний прапор України

Переяславці разом виконали Гімн України

До заходу приєднались працівники ДСНС, поліції та органів місцевого самоврядування

Працівники ДСНС долучились до Дня єднання (фото надали рятувальники)

Оксана Симоненко

Відео та фото: Едуард Аврамич

Нагору