ЖИТТЯ

У телемарафоні до Дня єднання Київщину представила акторка Наталія Сумська

З нагоди Дня єднання влаштували телемарафон під назвою #UAразом. Що говорили про Київщину?

День єднання – нове свято для українців, яке запровадив Президент України Володимир Зеленський. Про це він сповістив українців позавчора, 14 лютого. Вже сьогодні, 16 лютого, Державний прапор України замайорив на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, а о 10-ї виконували Гімн України. Про це повідомляє Інформатор.

За ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики сьогодні зранку провели спільний загальнонаціональний телемарафон #UAразом. Впродовж марафону спілкувалися з представниками Кабміну та Верховної Ради, а у перервах глядачів знайомили з кожним регіоном України. Про Київщину розповіла уродженка села Катюжанка (Вишгородський район), акторка та телеведуча Наталія Сумська. Ось що вона говорила у сюжеті:

– Для мене Київщина – це клаптик землі, який уособлює Батьківщину; це моє босоноге дитинство з гарячим піском під ногами; молоко в пляшці із собою, шматочок сала з огірочком – ми брали все це, коли ходили пасти худобу з бабусею. Зараз у багатьох уже й корів немає, і замість мазаних хат – таунхауси. Але тут починається Україна. І тут вона продовжується. Це поєднання сучасних міст-сателітів і можливість для міста не забути про землю. Не асфальт – землю, яка живить. Я частина цієї землі, її незалежність – це й моя незалежність.

Переглянути цей момент можна у відео за таким таймкодом – 1:50:40.

Нагадуємо, що з нагоди Дня єднання на центральній площі Переяслава теж зібралось багато людей. Як пройшли урочистості в нашому місті, дізнавайтеся за посиланням.

Юлія Кравченко

Нагору