ЖИТТЯ

Квітковий магазин біля універмагу в Переяславі: депутати не бачили, за яку споруду голосували

Квітковий магазин біля універмагу стоятиме щонайменше два роки. Таке рішення прийняли депутати.

Під час січневого засідання сесії міської ради Переяслава депутати погодили місце для тимчасової споруди ФОП Жук Альони Олександрівни для провадження підприємницької діяльності на вулиці Богдана Хмельницького, 69 (навпроти універмагу). 4 лютого її почали встановлювати, а вже до Дня закоханих (14 лютого) у ній відкрили квітковий магазин. Щоправда, тоді на сесії не встановили терміни розміщення цієї споруди, тож до рішення слід було внести зміни. Це зробили вже на сесії 17 лютого, повідомляє Інформатор.

Як зазначив міський голова Вячеслав Саулко, депутатська земельна комісія рекомендувала погодити встановлення на два роки, проте він сам запропонував змінити термін на один рік.

– Цей об’єкт не зовсім візуально вписується в те місце, – сказав Саулко. – Зараз нехай працює, але протягом року ми підшукаємо підприємцям те місце, яке задовольнить і їх, і нас. Але у мене буде одне прохання: цей об’єкт повинен бути красивим. Наприклад, скляна споруда, підсвічена, тобто з приємною візуалізацією. Цей кіоск міг би чудово розміститися, скажімо, в одному з наших парків: Шевченка, Сковороди чи то майбутньому парку Мазепи.

Депутатка Яна Поліч звернулася до міського голови: “Ви ж бачили, якою буде ця ТС. Давайте підтримаємо земельну комісію й дамо дозвіл там працювати два роки”. Її підтримав депутат Євгеній Глазунов: “Хто з підприємців захоче інвестувати в це місто, якщо їм не йдуть назустріч?”.

Якби я її побачила минулого разу, то ніколи б не проголосувала за це.

Депутатка Ірина Присіч звернулася до головного архітектора Петра Пурденка та міського голови: “Чому нам не показали ескіз цієї споруди? Якби я її побачила минулого разу, то ніколи б не проголосувала за це”.

Вячеслав Саулко відповів, що якби мав відповідний ескіз, то його б розглянули разом із депутатами:

– У мене з’явився цей проєкт після того, як ми прийняли рішення. Більше того, мені показали три варіанти. Після цього до мене підійшов підприємець і сказав, що дуже хотів би до Дня закоханих відкритися. Я сказав, що ми не можемо дати дозволу, бо у нас рішення без терміну оренди. Але підприємець просив, бо кіоск був готовий. Мене запевнили, що кіоск буде дуже гарний. Коли побачив, що там поставили, за голову схопився.

Депутат Григорій Ярема, який не мав права брати участь у голосуванні, оскільки воно стосувалося його сестри, наголосив, що проєкти візуалізації надали міській раді ще наприкінці 2021 року.

Головний архітектор у свою чергу сказав, що відтепер земельні комісії проходитимуть лише із підприємцями, які бажають отримати певне місце: “Кожен підприємець надаватиме топографічну зйомку з місцем розташування, фасади, викреслені в кольорах, з масштабом 1:50”.

Після бурхливого обговорення вирішили поставити на голосування спочатку термін два роки, як запропонувала земельна комісія. Вже й міський голова сказав, що готовий підтримати це, аби лиш підприємці працювали. Зрештою 23 депутати проголосували “за”. Зустріли це рішення оплесками.

Нагадаємо, раніше ми поцікавилися у переяславців, чи доречно розміщувати такі споруди у центрі міста. Їхні відповіді дивіться за посиланням.

Віталій Усик

Нагору