ЖИТТЯ

На Переяславщині провели перші навчання резервістів тероборони: як це було

На Переяславщині провели перші навчання для резервістів. Як складати й розбирати автомат? Чому бронежилет варто міняти після влучання бодай однієї кулі? Ці та інші питання обговорювали у районному батальйоні тероборони.

Сьогодні, 18 лютого, у селі Гайшин (Переяславська ТГ) проходили перші навчання особового складу військового резерву частини А7307. Долучитися могли як резервісти тероборони, так і усі охочі. Зібралося загалом близько десятка людей. Журналісти Інформатора бачили, як це було.

Основні теми, які обговорювали військовики, – правила та заходи безпеки під час користування зброєю. Зокрема, інструктор стрілецького тиру з міста Бориспіль розповів присутнім про базові речі, які стосуються автоматів АК-47, АК-74 та інших. Йшлося про те, як правильно складати й розбирати подібні види зброї, як часто та яким чином її чистити та чому в експлуатації настільки важлива швидкість. Інструктор пояснював нормативні засади хорошого прицілу, розповідав, як потрібно користуватися бронежилетом та рештою екіпірування безпосередньо на полі бою.

137-й батальйон розміщується у селі Гайшин менше місяця. Нещодавно Інформатор вже розповідав про це місце. Подібні навчальні збори провели там вперше. Як розповів нам штаб-сержант групи планування батальйону ТрО військової частини А7307 Юрій Нечипоренко, надалі навчання матимуть практичний характер.

– Ми запрошували людей, давали оголошення, зокрема, в селі Гайшин та у містах району – Яготині, Переяславі, Борисполі. На жаль, людей прийшло мало. Сподіваємося, що в майбутньому це зміниться. Плануємо не тільки заняття, пов’язані зі зброєю, а також медичні навчання. Буде й практика, зокрема, зі стрільбою, – зазначає штаб-сержант.

Нагадуємо, що раніше ми повідомляли, як потрапити до батальйону територіальної оборони. Деталі – за посиланням.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору