ЖИТТЯ

“Вашу дитину потрібно рятувати, помолюся за 9 тисяч”: жителька Переяславщини мало не втрапила в аферу

Жителька Переяславщини мало не втрапила в аферу. Хотіла продати товар на OLX, а зателефонувала “ясновидиця”.

15 лютого до Інформатора звернулась жителька Переяславщини і розповіла про аферу. Їй зателефонувала невідома жінка стосовно покупки товару з оголошення на сайті OLX, однак швидко перевела тему на особисте, зазначивши, що вона екстрасенс і бачить майбутнє.

– Спочатку все було як зазвичай – питали про товар. А потім різко каже, щоб я присіла, адже зараз розкаже щось страшне. Аферистка сказала, що брала участь у 17 сезоні “Битви екстрасенсів” і звати її “Алєксєєва”, а проживає на заході України. Почала розповідати, що до неї ходить багато людей, яким вона начебто допомагає і додала, що нам дуже пощастило, що вона натрапила на нас. Так званий екстрасенс почала казати, що у нас із чоловіком є дитина, яка дуже схожа на нас, тобто такі речі можуть підійти кожному. Питала, чи дитина живе з нами, ким працює, чи є пара. Потім відповіді взялася використовувати в своїх цілях, – розповіла жінка.

– Аферистка тиснула на те, що з дитиною може щось статись і її треба рятувати. Сказала, що станеться аварія. Далі почала говорити, що за її молитви треба заплатити скільки зможемо. А коли дізналась, що у нас на картці є тільки 3 тисячі гривень, обурилась, бо, мовляв, за такі кошти в неї тільки прийом, а не сама допомога. Коли зрозуміла, що ми з чоловіком на все згодні, сказала, що скидати їй на карту треба не менше 9 тисяч і обов’язково, щоб ми ці кошти не шкодували, – додала.

Шахрайка намагалася підтримувати зв’язок зі своєю жертвою, надалі тримаючи її в шоковому стані. Але краще обірвати розмову і обдумати ситуацію спокійно. Потім зателефонувати рідним, щоб впевнитись, що з ними все гаразд.

Коли постраждала заспокоїлася й зрозуміла, що це обман, то, звичайно ж, відмовилась від “послуг” так званого екстрасенса. Шахрайка надалі пробувала емоційно тиснути і вже просила 3 тисячі гривень.

Залишаємо контакти шахраїв, щоб ви не потрапили в таку ситуацію: (068) 768-76-08; картка банку Ольга Матюшенко: 5168 7451 1531 8724. Будьте обачними й мисліть критично.

Теги в застосунку “Getcontact” за номером шахрайки

Раніше ми писали, що жителька Переяслава мало не втрапила в аферу з 1000 гривень за вакцинацію. Деталі дізнавайтесь тут. 

Нагору