ЖИТТЯ

Погода на 22 лютого: у Переяславі буде переважно хмарно

У Переяславі сонце вигляне тільки ввечері. Максимальна температура – 6 градусів тепла.

У вівторок, 22 лютого, у Переяславі протягом дня буде переважно хмарно, а о 17:00 вигляне сонце. Згодом на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вранці та ввечері – 3 градуси тепла. Температура повітря вдень, о 14:00, підніметься до 6 градусів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Дороги вранці та вдень будуть вологими, а ввечері сухими. Швидкість вітру – 4-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 72 та 90 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 лютого – 10 годин 32 хвилини. Завтра день стане на чотири хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:52 а захід – о 17:24.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 12,7 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 25 градусів морозу.

Народні прикмети:

22 лютого у народі називають Никифор-Панкрати. З цього дня сильний мороз найчастіше буває лише вночі. Наші предки говорили: “На Никифора ніч темна — тікає зима” — небо без зірок вказує на ранню весну. Була традиція на Никифора збирати різне насіння, виставляти його на три ранкові зорі на мороз і після відкладати зерна до посівної. Вважалося, що тоді рослини стійкіші до температурних коливань.

Нагору