ВЛАДА

У міській раді Переяславі зібрали термінову нараду: що сказав очільник громади

У міській раді зібрали термінову нараду. Що сказав очільник громади?

Сьогодні, 24 лютого, зранку у міській раді Переяслава провели термінову нараду з керівниками підприємств, установ та організацій громади. Пов’язано це із наступом російських військ на територію України та введенням воєнного стану в нашій державі. Передусім перед присутніми виступив міський голова Вячеслав Саулко, передає Інформатор.

– Сьогодні о п’ятій ранку сталася подія, яка сколихнула всю Україну. Державний кордон України піддався атаці з боку російських військ. Атака на прикордонні підрозділи, наряди та пункти пропуску відбувається із застосуванням артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї. Це відбувається в межах Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської та Житомирської областей, крім того, атакують з території АР Крим. Були цілеспрямовані атаки на головні стратегічні військові об’єкти, аеропорти, – пояснив ситуацію Вячеслав Саулко.

– Як діяти нам? Передусім дати можливість нашим структурним підрозділам, військовим підрозділам, державним органам управління працювати в режимі відпору російській агресії, – зазначив міський голова. – Для ворога зараз головне – призвести до паніки. Перші наші рішення – закрити школи та всі дитячі заклади. Всі повинні бути сьогодні вдома. За можливості всі, хто має автомобілі, тримайте їх заправленими. Так само має бути із технікою у підприємствах. Всі сім’ї повинні зберігати спокій. Потрібно призупинити роботу всіх служб, які працюють в нашій громаді, за винятком стратегічних. Ми триматимемо контакт із засобами масової інформації, щоб передавати через них лише перевірені дані. Лікарні та поліклініки наразі працюють в посиленому режимі. Всі наші укриття будуть доступники в разі будь-якої небезпеки.

При цьому Саулко наголосив, що ситуація під контролем. Зазначив, що армія наразі в змозі захистити Україну.

Нагадаємо, що воєнний стан в Україні ввели сьогодні зранку.

Віталій Усик

Нагору