ЖИТТЯ

АТБ надає укриття під час повітряної тривоги: чи діє це в Переяславі

В Україні підвальні приміщення магазинів торгової мережі АТБ можуть використовувати як укриття під час тривожної сирени. Чи діє це в Переяславі?

У деяких магазинах торгової мережі АТБ є підвальні приміщення, які можуть використовувати як укриття під час повітряної тривоги. У Переяславі на вулиці Богдана Хмельницького, 104 (район автостанції) розташовується один із таких магазинів. Інформатор дізнався, чи готові там прийняти людей під час небезпеки.

Керівниця магазину АТБ Юлія Мисан розповіла нам, що під час воєнного стану вони працюють не цілодобово, тому підвальне приміщення доступне тільки тоді, коли відкритий магазин – з 8:00 до 17:00.

– Наразі ми працюємо згідно з комендантською годиною, тому й укриття доступне тільки під час роботи. Підвал невеликий, вмістить трохи більше 50 людей. Це складське приміщення, тому залишати його відкритим постійно ми теж не можемо. Втім, якщо тривога пролунає тоді, коли ми працюємо, люди можуть сховатися в нас, – повідомила керівниця супермаркету.

Також нагадуємо, що зараз у Переяславській громаді не можна купити алкоголь. Чому і чи довго, дізнавайтеся за посиланням.

Нагору