ЖИТТЯ

Протягом комендантського часу в Переяславі тричі лунали сирени

Як минула ніч, розповів міський голова Переяслава.

У період із 17:00 27 лютого до 8:00 28 лютого у Переславській громаді тричі спрацювала система сирен, що свідчила про повітряну загрозу. Вперше о 18:45 людей закликали пройти до сховищ, підвалів та інших безпечних місць. Після цього небезпека трішки зменшилася, однак всіх просили або ж залишатися в укриттях, або ж бути готовими туди відправитися будь-якої миті. Ще двічі минулого вечора сирени спрацювали у деяких мікрорайонах міста. На щастя, лихо оминуло нашу громаду. Про це у вранішньому відеозверненні повідомив міський голова Вячеслав Саулко, передає Інформатор.

– Наразі у нас все спокійно, – сказав очільник громади близько 7:00 28 лютого. – Неспокійною була лише ніч, коли по всій країні проводилися масові артилерійські обстріли. Ми чули вибухи снарядів в околицях сусідніх громад. Сирени в нашому місті працюють, але не міська рада чи оперативний штаб впливають на їхнє вімкнення. Це робить Державна служба надзвичайних ситуацій.

Вячеслав Саулко подякував волонтерам, які цілодобово допомагають, воїнам, які стоять на сторожі нашого міста. Попросив всіх за можливості залишатися вдома.

Зазначимо, що сирени стали звичним явищем останніх днів на всій території України. Як розповів під час свого брифінгу радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович, коли є хоча б потенційна небезпека, вмикають сирени. Однак це, за його словами, не означає, що снаряд прилетить саме до “вашого міста”. Тому не варто панікувати.

Якщо ви хвилюєтеся, що не почуєте сирен у своєму домі, підписуйтеся на наш Telegram-канал. Там ми терміново повідомляємо про ввімкнення сирен.

Нагадаємо, що в Переяславській громаді забjронили продаж алкоголю. Чому і чи надовго, дізнавайтеся за посиланням.

Нагору