ЖИТТЯ

Студениківська громада готова до боротьби з ворогом: звернення Марії Лях

“Жоден ворог нас не здолає”. У Студениківській громаді налаштовані позитивно та по-бойовому.

Вся Україна зараз бореться із окупантом. Ми всі – єдині! Як у Переяславській, так і в інших громадах Переяславщини готові зустрічати ворога. Зокрема, й у Студениківській громаді. Її очільниця Марія Лях звернулася до земляків натхненним дописом у Facebook, передає Інформатор.

“Сьогодні більше, ніж будь-коли, я переконана, що жоден ворог нас не здолає. Про ці часи ще напишуть історики, що це був час небувалого єднання і надлюдських зусиль для боротьби із ворогом. Вони напишуть, як батько та син змінюють одне одного на блокпосту. Напишуть, як бабуся Дарка тягне немічними руками здоровенну торбу із консервацією. Напишуть, як діти малюють плакати “Слава Україні”. Напишуть, як жителі приймають у себе зовсім незнайомих людей, які тікають від рашистських ракет. Вони напишуть про ці дні без світла в оселях, але із яскравим світлом всередині. Напишуть про людей, які голіруч стоять проти танків і українські прапори перед російськими колонами, про знищені міста і села і розстріляних дітей, бо це ніколи не буде забуто.

Дякую хлопцям у теробороні, за те, що їх втричі більше, аніж ставилося завдання. Дякую дівчатам, які за цей час навіть із закритими очима можуть зробити бутерброд. Дякую промисловим підприємствам за допомогу в облаштуванні оборонних укріплень, злагоджену роботу, сплату податків і безвідмовну реакцію на будь-яке наше прохання. Дякую всім, хто відслідковує кожен рух незнайомців по нашій землі, і нехай це часом буває занадто і сотні разів на день, – це не страшно, але так ми переконані, що ворог не пройде. Дякую старостам сіл, правоохоронцям, всім, хто чергує на різних постах і працює на оборону. Ми не можемо викласти фото наших оборонців, але ми обов’язково збережемо це для історії.

Спасибі за працю і єдність кожному – кожному жителю. Я вчитель, але порушу свої принципи і скажу: підлий російський завойовник – пішов нах#й! Слава Україні!”, – написала Марія Лях.

Додала, що в громаді триває збір продуктів для ЗСУ. Потрібні теплі речі, каримати, продукти харчування, засоби гігієни.

Ранкове звернення міського голови Переяслава Вячеслава Саулка дивіться за посиланням.

На фото: допомога, яку збирають для військовиків

Нагору