ЖИТТЯ

У “Дії” можна буде подати заявку на відшкодування зруйнованої домівки

За період війни в Україні окупанти зруйнували багато будинків та інфраструктурних об’єктів. Заявку на відшкодування можна подати через застосунок “Дія”.

Орієнтовно вже за тиждень у додатку “Дія” розпочнеться реєстрація інформації про пошкоджене та зруйноване майно громадян України. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні 9 березня, – передає Інформатор, посилаючись на сайт КОДА.

“Кожен, хто залишився без даху над головою. Кожен, чий дім чи квартира знищені окупантом, зможе залишити заявку на відшкодування в “Дії”. Ми вже створили “Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури”. І як тільки війна буде завершена, почнемо відновлювати усе, що зруйнував ворог”, – сказав очільник Уряду.

Прем’єр-міністр зауважив, що через війну багато людей залишились без документів. Тому в “Дії” також з’явиться нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент. “Він буде дуже гнучкий: міститиме паспортні дані, ІПН, а також за можливості фото. Його визнаватимуть органи державної влади, Нацполіція, військові на блокпостах. єДокумент автоматично буде доступний всім користувачам “Дії”, – зазначив Денис Шмигаль.

Також Уряд створює резерв продовольства. За словами Прем’єр-міністра, держава здійснить викуп зерна та інших запасів в обсягах річного споживання всією країною за кошти державного бюджету. Це дозволить забезпечити країну достатньою кількістю продуктів харчування.

Раніше ми повідомляли, що 10 березня у Переяславі сталася пожежа. Горів дах будинку. 

Нагору