ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 10 березня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію в Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 10 березня станом на 10:00 вона така:

  • Білоцерківський район. Ситуація контрольована. Ніч минула тихо та спокійно. Було декілька сигналів тривоги. Обстрілів не зафіксували. Комунальні служби працюють у посиленому режимі. Населені пункти забезпечено постачанням електроенергії, газу та води. Активізувався волонтерський рух для надання допомоги військовикам та населенню. Проводиться організація надання гуманітарної допомоги населенню. Триває робота з формувань екіпажів для доставки вантажів та евакуації населення.
  • Бориспільський район. Уся територія перебуває під контролем Бориспільської районної військової адміністрації. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Планується підвищення рівня бойових навичок. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань.
  • Бучанський район. Ситуація напружена. Уночі тривали бої в Ірпені, Макарові та Бородянці. Велися артилерійські обстріли. Ведеться вогонь по житлових будинках та цивільному населенню. 9 березня була організована евакуація населення гуманітарними коридорами з Ворзеля, Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Бородянки. Попри домовленості про гуманітарний коридор, ворог не впустив колони автобусів до Гостомеля, Бородянки та Бучі. Вдалося провести евакуацію 15 тисяч людей з Ворзеля та Ірпеня. Колона приватних авто з напрямку Буча-Ірпінь через гуманітарний коридор йшла майже до другої ночі.  Загарбники продовжують розташовувати техніку вздовж Немішаєвської громади, Михайлівської Рубежівки та Бучі. Немає газопостачання в Ірпені та Коцюбинському. Зараз у районі готуються до продовження евакуації людей та доставки гуманітарної допомоги.
  • Броварський район. Територія перебуває під контролем Броварської районної військової адміністрації. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад. У цих трьох громадах проводилися бойові дії: Калитянська громада – у селах Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки; Великодимерська громада – у селах Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня; Баришівська громада – у селах Перемога, Рудницьке. Ситуація у цій частині району залишається дуже напруженою. У населених пунктах Калитянської громади немає зв’язку. Електропостачання частково відновлене. У селі Заворичі внаслідок обстрілу ворожих артилерійських систем згорів місцевий храм та декілька приватних будинків, що розташовані на східній околиці села. У результаті бойових дій у селі Світильня частково зруйновані амбулаторія та приміщення сільської ради. У селі Рудницьке вдалося відновити електропостачання. У селищі міського типу Калинівка та селі Скибин внаслідок ворожого обстрілу також є пошкоджені будинки місцевих мешканців. У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються в повному обсязі. Збоїв у роботі систем тепло-, газо-, водо-, електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури немає. Постійно проводиться організація надання гуманітарної допомоги, медичних препаратів та засобів. Уся гуманітарна допомога, що надходить до району, розподіляється між територіальними громадами.
  • Вишгородський район. Ніч минула відносно спокійно. Північ району залишається окупованою ворогом. Поліська, Димерська, Іванківська громади на межі гуманітарної катастрофи. Йде постійне перегрупування сил загарбника. Вночі відбувся обстріл в районі села Лютіж. До району надходить гуманітарна медична та продуктова допомога. Але загарбник не дає можливості допомогти окупованим громадам. Людям, які самостійно виходять з окупованої території, надається допомога та організовується евакуація з району.
  • Обухівський район. Ситуація контрольована. Усі територіальні громади під контролем. Йдуть роботи з відновлення інфраструктури та надання необхідної допомоги населенню. Авіаударів не зафіксовано. Укріплюються блокпости.
  • Фастівський район. Уся територія перебуває під контролем Фастівської районної військової адміністрації. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. Фастівська міська рада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх.

Також варто знати:

  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів, а також північ Вишгородського району.
  • Загарбники продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюють житлові масиви та критичну інфраструктуру. Постійні тривоги можливого авіанальоту майже по всій області. В усіх районах Київщини йде боротьба з диверсійними групами.
  • Сьогодні планується проведення евакуації населення через гуманітарні коридори з Бучі, Ірпеня, Гостомеля та Бородянки. Гуманітарна допомога направляться у всі 7 районів Київщини.

Раніше ми повідомляли, що у “Дії” можна буде подати заявку на відшкодування зруйнованої домівки. 

Нагору