ЖИТТЯ

В Україні цивільним дозволили вбивати окупантів: набув чинності новий закон

15 добу поспіль українці дають відсіч російському агресору. Набув чинності закон, згідно з яким цивільні особи не нестимуть відповідальності за вбивство російських окупантів.

В Україні набув чинності Закон “Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України“, який дозволяє всім громадянам країни вбивати окупантів, – повідомляє Інформатор Україна.

За вбивство окупанта жодної кримінальної відповідальності не буде. Причому закон дозволяє цивільним особам (іноземці входять до цього переліку), які не служать у теробороні чи ЗСУ, отримувати зброю та патрони для боротьби з агресором. У такому разі застосування зброї прирівнюється до застосування зброї військовослужбовцями ЗСУ. Громадяни мають повернути зброю протягом 10 днів після кінця воєнного стану.

Також тепер усі люди, які мають власну зброю, зможуть вбивати окупантів і за це не буде жодної відповідальності. Для відображення ворожої агресії можна використовувати нагородну, спортивну, мисливську нарізну та гладкоствольну зброю, якщо її придбали за законом.

Верховна Рада ухвалила цей закон 3 березня, його підтримали 280 народних депутатів.

Нагадуємо, що в Україні на час воєнного стану дозволили укладати шлюби з військовослужбовцями за їхньої відсутності. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Нагору