ЖИТТЯ

Погода на 17 березня: у Переяславі вдень буде п’ять градусів тепла

У вирі війни ми забуваємо навіть стежити за погодою. А завтра надворі сяятиме сонце.

У четвер, 17 березня, у Переяславі протягом дня буде сонячно. Вночі на небі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вранці та вночі – 1 градус морозу. Температура повітря вдень – 5 градусів тепла. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Протягом дня на дорогах буде сухо. Швидкість вітру – 6-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 30 та 59 відсотками протягом доби. Тривалість дня 17 березня – 11 годин 58 хвилин. Завтра день стане на чотири хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:04, а захід – о 18:02.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 17,1 градуса тепла, а найнижчу в 1917-му – 18,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

17 березня відзначають день пам’яті преподобного Герасима Йорданського. У народі Герасима називають Граківником, тому що з цього дня з теплих країв прилітають граки: “Грак на горі – так і весна у дворі”. Якщо грак прилетів, через місяць сніг зійде. Коли грак з землі хворостину підіймає – сонячне літо обіцяє. Якщо граки кричать, значить погода скоро зіпсується (скоріш за все буде дощ).

Нагору