ЖИТТЯ

5 ознак дуже близької перемоги України

Коли щодня надходять страшні новини про звірства російських окупантів, які розстрілюють людей у чергах по хліб або вбивають наших дітей, просто тому що можуть, у деяких закінчується оптимізм. Здається, що це пекло триватиме ще дуже довго. Але це не так.

Найтемніший та найхолодніший час ночі – перед світанком. А він дуже близький. Інформатор Україна зібрав факти, що підтверджують нашу швидку перемогу.

1. У окупантів закінчуються ресурси. Воювати за них не буде кому і нічим

Генерал США у відставці, колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес заявив, що приблизно через десять днів у Росії вичерпаються можливості атакувати Україну: “У них немає трьох речей: часу, людської сили, і я думаю, що у них немає і боєзапасу. Приблизно через 10 днів, і це моя оцінка, якщо припустити, що ми, Захід, не тільки продовжуватимемо, а й прискоримо постачання всього, чого потребують українці, щоб знищити російські артилерію, ракетні установки та пускові установки крилатих ракет”.

Приблизно те саме говорять і українські військові експерти, але погляд з боку викликає більше довіри.

Ми наочно бачимо, що поступ військ російських окупантів зупинився. А ракетні обстріли стають дедалі рідкіснішими просто тому, що в них закінчуються ракети. Вони не можуть виробляти боєприпаси, тому що через санкції не мають необхідних запчастин та компонентів. У них деморалізована армія. Там багато загиблих, поранених та дезертирів. Зараз росіяни нервово намагаються заповнити людський ресурс, вербуючи бойовиків у Сирії (але багато там не навербуєш, та й немає у них підготовки для ведення сучасної війни).

2. Росія не має союзників

Теоретично заповнити нестачу людей і техніки Росії могли б допомогти союзники. Але їх просто немає. Ніхто не хоче бруднити руки, беручи участь у цій жахливій війні разом з армією, яка заплямувала себе цілеспрямованими вбивствами жінок та дітей. Але, крім морального, є й економічний мотив. Жахливі санкції, які світ обрушив на Росію, загрожують і її союзникам. Білорусь, яка дала Росії можливість користуватися своєю територією (але не військами), не дасть збрехати. Лукашенко виявився віч-на-віч з економічним колапсом через західні санкції.

Росія сподівалася на допомогу Китаю. Але дарма. Чому Піднебесна продовжує спокійно спостерігати за ситуацією, Інформатор Україна писав тут.

3. Щури біжать з корабля

Після того, як під час прямого ефіру вечірніх новин на Першому каналі в студію вбігла жінка з політичним плакатом, з різних джерел пішла інформація про те, що співробітники пропагандистських ЗМІ почали звільнятися. Колишня глава Дирекції креативного планування “Першого телеканалу” з 2006 по 2021 рік Олена Афанасьєва стверджує у коментарі “Медузі”, що багато співробітників на пропагандистському телеканалі “не згодні” з офіційною лінією висвітлення подій. За її словами, більшість працівників з початку російсько-української війни нервуються, але бояться або не можуть звільнитися “через іпотеку та необхідність забезпечувати сім’ю”.

Ми не витрачатимемо час на пошук совісті у пропагандистів. Але можна з упевненістю говорити, що це досить поінформовані і розумні люди. І вони намагаються покинути “Титанік”, доки не стало занадто пізно.

4. Союзники України продовжать її підтримувати до перемоги

Санкції з боку США та Євросоюзу помножують російську економіку на нуль. Україна отримує від партнерів фінансову та гуманітарну допомогу, а також сучасне озброєння, завдяки якому ЗСУ громить окупантів.

Західні країни не припинять цього робити з кількох причин. По-перше, еліти демократичних держав залежать від суспільної думки, від своїх виборців. Сьогодні підтримка України у всьому світі безпрецедентна. Навіть ті політики, які у минулому шукали у Путіна фінансової підтримки, відмежовуються від нього. Будь-який політик, запідозрений у симпатії до Путіна, може прощатися зі своєю кар’єрою.

Але є й триваліша причина продовжувати тиск на державу-терориста.

Правозахисник Марк Фейгін упевнений, що ніхто на Заході Путіну не пробачить і не забуде пережитого жаху: “Ніхто не хоче жити під дулом пістолета. Путін тричі заявив, що приводить сили стратегічного призначення у особливе становище. Ніхто не хоче жити під ядерною загрозою. Усі хочуть благополуччя та спокою, особливо в Європі. Починати війну в Європі – це назавжди табу! Саме з Європи розпочиналися світові війни і ніхто за жодних обставин не хоче повторювати цей досвід. Вони не пошкодують ані грошей, ані сил, щоб той, хто розпочав війну, заплатив дуже високу ціну”.

Тобто сьогодні у цивілізованому світі розуміють, що перемога у цій війні України – це запорука мирного життя у Європі та в усьому світі.

5. Українське зерно – запорука миру у всьому світі

Можна навести ще один додатковий аргумент: Україна один з найбільших виробників продовольства у світі. І якщо ми не зможемо вчасно провести посівну та зібрати врожай, це спричинить різке зростання світових цін на продукти харчування. Такий розвиток подій буде неприємним для розвинутих країн, а для низки країн Азії та Африки – катастрофічним. Там може розпочатися голод та спалахнути громадянські війни. Цього розвинені країни спробують уникнути.

Нагадуємо, що в часи війни психологічні проблеми – не рідкість. Про те, що відбувається з нашими емоціями зараз, розповіла психологиня з Переяслава.

Ольга Палій

Нагору