ЖИТТЯ

Як допомагають біженцям у координаційному центрі Переяслава

У Переяславі функціонує координаційний центр. Чим там можуть допомогти вимушеним переселенцям?

6 березня у Переяславі почав функціонувати координаційний центр. Розміщується він у приміщенні колишнього РБК. Створений за ініціативи волонтерського корпусу університету Григорія Сковороди та за підтримки міської влади. Там зокрема надають допомогу переселенцям. Про це повідомляє Інформатор.

– Після реєстрації у центрі ми фіксуємо потреби, які зараз на часі у переселенців, – розповіла керівниця координаційного центру Олена Усик. – Багато пенсіонерів, є багатодітні сім’ї та люди з інвалідністю – всі ці люди потребують як соціальної підтримки, так і матеріальної. Реєстрація дала можливість врегулювати ситуацію в Пенсійному фонді та соціальний службах. Люди не можуть отримати допомогу за своїм місцем реєстрації, тому наші служби запитують у Київській ОДА, яким чином можна здійснити виплати на території нашого міста.

Олена Усик розповіла, що в центрі зареєстровано близько 160 людей, але це далеко не всі, кому потрібна допомога. Лише за сьогодні в центр телефонували із Броварів, Ірпеня, Гостомеля, Чернігова.

– У нас є два списки вимушених переселенців. Перший – це люди, які залишаються в місті на тривалий період, і можуть отримати гуманітарну допомогу в нашому центрі. Також ми співпрацюємо з ФОП Святенко (медичний шпиталь), де людям надають медичну допомогу. Також там біженці можуть отримати дитяче харчування. Тобто у нас добре співпрацюють різні волонтерські аспекти, де ми координуємо людей на те, що їм потрібно. Другий аспект – це реєстрація людей, яким потрібно тільки переночувати. Їх ми відправляємо у заклади, які надає міська рада, – розповіла Олена Усик.

Для реєстрації в координаційному центрі потрібні документи, які підтверджують особу (паспорт або свідоцтво про народження). Також підходять документи в “Дії” чи фото документів у телефоні.

Контактний телефон: (095)844-09-77.

Координаційний центр почав працювати з 6 березня

У центрі біженці можуть отримати гуманітарну допомогу

Тут є необхідні речі для дітей

В координаційний центр можуть звернутись вимушено переселені люди

У центрі є продукти харчування

За цим столом реєструють людей

Такі оголошення можна побачити в місті

Раніше ми повідомляли, що у Переяславі діє лінія психологічної підтримки. З якими проблемами туди звертаються?

Оксана Симоненко

Нагору