ЖИТТЯ

Гроші, робота та житло: як в Україні допомагатимуть переселенцям

Люди, які через війну покинули домівки, отримуватимуть фінансову допомогу. Також виділятимуть гроші на дітей та підприємцям, які братимуть переселенців на роботу.

Уряд реалізовує масштабну програму Президента України з допомоги українцям, які вимушено покинули свої домівки через бойові дії. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні 21 березня, – передає Інформатор, посилаючись на сайт Кабміну.

“Гроші, робота, житло. Три основні напрямки, які охоплює ця програма”, – зазначив очільник Уряду. За словами Прем’єр-міністра, держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисяч гривень. Виплати здійснюватимуться через “Дію” на картку в банку. Також 3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в безпечніші. Крім того, Уряд розпочинає програму працевлаштування всіх переселенців. Для цього держава виплачуватиме роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів, по 6,5 тис. грн за кожного працевлаштованого.

Нагадаємо, що власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 гривень на місяць за кожну прийняту особу для компенсації витрат на комунальні послуги.

Як зазначив Денис Шмигаль, усі три напрямки програми вже затверджено Урядом України. Їхня реалізація починається 21 березня з реєстрації тимчасових переселенців територіальними громадами та ЦНАПами. Із 30 березня запрацює реєстрація через “Дію”.

Нагору