ЖИТТЯ

“Комфортних умов на війні не буває”: звернення міського голови Переяслава

Міський голова Переяслава знову звернувся до громади. Про що говорив сьогодні?

Сьогодні, 24 березня, міський голова Переяслава Вячеслав Саулко на своїй Facebook-сторінці опублікував чергове відеозвернення. Він згадав наших земляків, які померли на війні, подякував теробороні й волонтерам, а також наголосив на тому, що спалювання сухої трави може стати сигналом для ворога. Інформатор відібрав найголовніші тези.

  • “Днями ми поховали наших людей. Ці двоє – одні з перших, хто взяв зброю в руки, щоби захищати нас із вами. 21 березня в останній шлях ми провели Остапа Левчука – це лікар та воїн з великої літери. Вчора ми поховали Ярослава Подоляна, який жив у Дівичківській громаді. Вони пішли на той світ героями”.
  • “Я хочу висловити подяку нашим захисникам на блокпостах. Ми не можемо зараз показувати їхні обличчя, бліндажі й усі ті окопи, які протягом кількох днів вирили наші хлопці”.
  • “Дякую нашим волонтерам, які постійно на зв’язку з обороною. Вони допомагають усім, чим можуть”.
  • “Нещодавно було звернення щодо евакуації з Борисполя, але багато людей його зрозуміли неправильно. Це була лише рекомендація”.
  • “Є певні нарікання до мене як до влади: чому не їздять автобуси, не вивозиться сміття та інше. В Україні триває жорстока війна. Комфортних умов, до яких ми звикли, зараз не буде, бо немає можливості для цього. Ті, хто повинен виконувати таку роботу, зараз зі зброєю в руках на блокпостах захищають нас із вами”.
  • “Не паліть сміття. Вогнища – це сигнали для ворога. Цього не повинно бути”.
  • “Майте при собі заряджений телефон, валізу з першими необхідними речами, воду, медикаменти. Все що завгодно може відбутися у будь-яку хвилину. Ворог підступний, злочинно діє проти мирного населення, але ми вистоїмо”.

Нагадуємо, що переяславські психологи створили групу взаємодопомоги для батьків дітей, що переживають психологічні труднощі під час війни. Під час онлайн-зустрічей можна поспілкуватися про проблеми й знайти шляхи вирішення їх.

Нагору