ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 24 березня, 10:30

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 24 березня станом на 10:30 вона така:

Білоцерківський район. Ніч минула спокійно. Було декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах. Планується робота гуманітарного коридору Біла Церква-Макарів-Житомир.

Бориспільський район. Ніч минула спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована.

Бучанський район. Макарівська, Бучанська, Ірпінська, Дмитрівська громади залишаються під постійним обстрілом ворога. Багато сіл в окупації, що наближає гуманітарну катастрофу. Постійно ведуться бої на Житомирській трасі. Ворог проводить повітряну розвідку.

  • Немішаєвська громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська громада – ворог окопався, інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Гостомельська громада – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська громада – в Ірпені бій. ЗСУ покращило свої позиції та контролює 85% міста. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Коцюбинська громада – мінометний обстріл.
  • Білогородська, Вишнева, Борщагівська громади під контролем місцевих органів влади.

Броварський район. Ніч з 23 на 24 березня минула спокійно. У населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської громад спостерігається наявність ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Періодично чути постріли. Ситуація в цій частині району залишається напруженою.

Ситуація в Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.

Проводилася евакуація населення за  трьома гуманітарними коридорами. Вивезення жителів населених пунктів Велика Димерка, Світильня та Богданівка. До місця призначення прибули 15 автобусів та 184 автомобілі. Загальна кількість евакуйованого населення – 1270 осіб, серед них 159 дітей. Після приїзду всім евакуйованим надали першу допомогу, продукти харчування та тимчасове житло. Всі маршрути з евакуації населення Броварського району проведені за відповідними схемами. Сьогодні готуються декілька гуманітарних коридорів з Богданівки, Великої Димерки, Бервиці.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській громадах населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Триває евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах, пальному.

Обухівський район. Уся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. У Васильківській громаді комендантську годину запровадили з 20:00 23 березня 14:00 25 березня.

Фастівський район. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На деяких АЗС немає пального. Фастівська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Лікарні приймають поранених.

У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. За отриманими даними Ясногородка обстріляна ворогом. Є руйнування приватного сектору. Інформація уточнюється. В усіх районах триває робота з нарощування оборони. Сили територіальної оборони – в підвищеній боєготовності. Зміцнюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди. Йде боротьба з диверсантами.

Також варто знати:

  • Угруповування сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На жодному із них противнику не вдалося досягти успіху.
  • Авіація ворога продовжує активні дії, завдає ударів з повітря, протягом останньої доби зафіксовано понад 250 вильотів літаків (на 60 більше ніж 22 березня). Основними цілями противника залишаються об’єкти військової та цивільної інфраструктури у Київській, Харківській областях.
  • Противник продовжує втрачати живу силу та техніку на всіх напрямках.
  • У містах та селах, що чинять мирний опір військам окупантів, ті вдаються до мародерства, насильства стосовно населення.
  • Сили оборони змогли покращити позиції в Ірпені, Макарові та селі Мощун.
  • Протягом 23 березня зафіксовано більше 30 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільші руйнування у Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському (Димерська, Іванківська громади), Фастівському районах (с. Ясногородка).
  • Радіаційна ситуація на Київщині стабільна.

Нагадаємо, що вчора у Дівичках попрощалися із Героєм Ярославом Подоляном. Він загинув 16 березня біля населеного пункту Кам’янка Харківської області, у складі ЗСУ захищаючи країну від російських окупантів.

Нагору