ЖИТТЯ

Переходимо на літній час: коли потрібно перевести годинники

Ні для кого не секрет, що на сучасних гаджетах не потрібно власноруч змінювати час. Втім, не варто забувати про годинники на стінах і на руках. Будьте уважними, бо вставати тепер треба буде “на годину раніше”.

У ніч із суботи на неділю, 27 березня, о 3:00 Україна переходить на літній час. Годинники слід перевести на годину вперед. Про це повідомляє Інформатор.

У ЄС кожна країна сама вирішує питання переходу на літній час. В Україні ж це традиційно відбувається ще із 1996 року. Годинник ми переводимо на одну годину вперед в останню неділю березня, й на годину назад – в останню неділю жовтня.

Першим ідейником переведення годинників став Бенджамін Франклін. Так, той самий, що є одним із батьків-засновників США. Він опублікував свою ідею економії часу в 1784 році, але подейкують, що Франклін зробив це жартома. Осучаснений перехід часу запропонував майже через сто років інший діяч — етимолог Джордж Вернон Хадсон.

Нагадуємо, що діти переселенців можуть навчатися у школах Переяславської громади. Детальніше про це читайте за посиланням.

Нагору