ЖИТТЯ

росіяни відмовляються воювати, українці показують правду всьому світові: що позитивного було цього тижня

Серед російських окупантів зростає кількість “відмовників” від участі у війні, Девід Бекхем віддав свою Instagram-сторінку українській лікарці. Які ще позитивні новини були цього тижня?

24 лютого в Україні оголосили воєнний стан, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

У Бердянську знищили великий десантний корабель окупантів

У Бердянську українські військовики знищили десантний корабель окупантів. За попередньою інформацією, там було паливо та техніка для російських військ. Йдеться про знищення десантного корабля “Саратов” Чорноморського флоту окупантів, що стояв у захопленому порті міста.

Девід Бекхем віддав свою сторінку в Instagram українській лікарці, щоб показати роботу пологового будинку в Харкові

Відомий англійський колишній футболіст Девід Бекхем віддав свою сторінку в Instagram харківській лікарці Ірині. Вона показала 71,4 мільйона підписникам Бекхема, як працює пологовий будинок у Харкові в умовах війни.

“Сьогодні я надав свою соцмережу Ірині, яка завідує перинатальним центром у Харкові, Україна, де вона допомагає матерям народжувати. У сторіз можна дізнатися більше про дивовижну роботу, яку робить Ірина та інші медичні працівники для порятунку життів в Україні”, – повідомив екс-футболіст.

російський військовий здав ЗСУ танк за винагороду

російський окупант Міша приїхав до українських спецпризначенців на танку й здав цю техніку та здався сам. Про це розповів радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів у Facebook.

“російський солдат здав нам танк за винагороду!.. Кілька днів назад нам зателефонував Міша. Ми передали інформацію про нього до ГУР МО. Йому визначили місце, куди під’їхати. Він під’їхав. З дрона переконались, що він сам і це не засада. Після цього спецназівці його затримали”, – поділився він.

Виявилось, що з екіпажу танка окупант залишився один, решта втекли додому. Сенсу воювати він не бачив. Додому повернутись не міг, оскільки командир сказав, що розстріляє і спише на бойові втрати. Окупант отримав дуже непогані умови утримання. Він також отримає 10 тисяч доларів після війни і можливість податись на громадянство.

Серед російських окупантів зростає кількість “відмовників” від участі у війні

У військах окупантів зростає кількість “відмовників” від подальшої участі у війні. Їхні командири окупаційних підрозділів росії залякують репресіями проти родичів.

“У Херсонській та Миколаївській областях в окупаційних підрозділах, що брали участь у безпосередніх бойових зіткненнях з українськими воїнами, різко збільшується кількість так званих “відмовників”. Побачивши реальну силу захисників України та зрозумівши свої найближчі перспективи, окупантів уже не цікавить легкий заробіток та можливість мародерства, які обіцяли їм перед вторгненням в Україну”, – йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Військова розвідка України фіксує зростання відмов окупантів від подальшої участі у війні. Усвідомлюючи своє майбутнє, “визволителі” також масово звертаються до своїх родичів із проханням допомогти їм повернутися додому. Командири окупаційних підрозділів намагаються ізолювати “відмовників” від решти особового складу та тримати під вартою. Страшать кримінальною відповідальністю та репресіями проти родичів. Водночас, на території росії після звернення родичів “відмовників” у військові частини їх запевняють, що із солдатами все добре і вони перебувають на території Криму.

рф повністю відрізали від залізничного сполучення з країнами ЄС

Росія більше не має залізничного сполучення із жодною з країн ЄС. У понеділок, 28 березня, остання країна союзу (Фінляндія) скасує залізничне пасажирське сполучення з країною-агресором. Також Фінляндія зупиняє вантажні залізничні перевезення з росії.

“Укрзалізниця” закликає й надалі продовжити залізничну блокаду росії та прискорити ухвалення рішення щодо зупинки транзитного маршруту між Китаєм та Польщею, який проходить через росію та білорусь.

Нагадаємо, у Переяславі поліцейські затримали хулігана. Він хаотично стріляв зі зброї в небо.

Нагору