ЖИТТЯ

Як у Переяславі допомагали переселенцям та захисникам протягом першого місяця війни

Минув перший місяць війни. Яку допомогу захисникам та біженцям за цей час надали в Переяславі?

У зв’язку зі збройною агресією рф проти України Переяславська міська рада докладає якнайбільше зусиль для створення належних умов для життєзабезпечення містян та комфортного перебування внутрішньопереміщених осіб на її території. Працівники центру соціальних служб з перших днів війни 24/7 працюють над забезпеченням потреб бійців тероборони. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку у Facebook міської ради.

Разом з активістами громади на блокпости зібрали і передали 300 літрів мінеральної води, 20 ліхтариків та батарейок до них, 120 матраців та пледів, 110 пар шкарпеток та рукавиць, медичні засоби, консервацію та продукти харчування.

Лише протягом останніх двох тижнів з-за кордону надійшла гуманітарна допомога. Вона розподіляється між установами соціальної інфраструктури міста, працівники яких адресно спрямовують її жителям громади відповідно до їхніх потреб. Центр соціальних служб активно організовує та забезпечує надання гуманітарної допомоги вразливим сім’ям: багатодітним родинам, дітям з інвалідністю, родинам з новонародженими дітками та внутрішнього переміщеним сім’ям.

За місяць до центру соціальних служб звернулися 193 родини, яким надали дитяче харчування, памперси та засоби гігієни. 37 родин, які перебувають у складних життєвих обставинах, отримали продуктові набори. Соціальні працівники відвідали 17 родин, які прибули у нашу громаду з Чернігова, Києва, Харкова, Маріуполя, і надали продукти харчування, памперси. Ознайомились з умовами проживання та найгострішими потребами родин, надали психологічну підтримку та інформаційні послуги.

При центрі соціальних служб працює телефон “Довіра та Турбота”. За місяць надали 42 консультації за номером телефону: (04567) 5-45-37.

Жителям громади та внутрішньо переміщеним родинам з дітками надали близько 1 тонни гуманітарної допомоги сезонним одягом та взуттям. У пошуках і доставці, сортуванні гуманітарної допомоги велику підтримку надають і жителі нашої громади Тетяна Богатир, Наталія Ярова-Шульга, Аліна Кучма, Ірина Бабкіна, Тетяна Удод, Тамара Дрон і багато інших.

Раніше ми повідомляли, що у Переяславі знову їздитиме громадський транспорт. Графік і маршрути дивіться тут. 

Нагору