ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 27 березня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 27 березня станом на 10:00 вона така:

Білоцерківський район. Ніч минула спокійно. Було декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів на території району не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах.

Бориспільський район. Ніч минула спокійно, обстрілів не зафіксовано, хоча сигнал повітряної тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована. Постійно здійснюється огляд будівель, доріг, природних об’єктів на предмет наявності ворожих позначок або інших невідомих позначень.

Бучанський район. У Макарівській, Бучанській, Ірпінській, Гостомельській громадах обстріли та періодичні бої, в Дмитрівській – пересування ворога, обстріли навколишніх сіл. Багато сіл в окупації, що наближає гуманітарну катастрофу. У населення не залишається продуктів, медикаментів, гігієнічних товарів, дитячого харчування. 26 березня по Білогородській громаді були нанесені ракетні удари та обстріли з “Градів”, зокрема, в селах Білогородка, Святопетрівське. Пожежі ліквідували. Також був мінометний обстріл села Гореничі. Є пошкодження житлових будинків.

Броварський район.  Ніч з 26 на 27 березня минула спокійно. У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської громад спостерігається наявність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Ситуація в цій частині району залишається напруженою. Наразі від газопостачання відключені деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У зв’язку з наявністю ворожого війська на цих територіях ремонтні роботи призупинені. Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і ліків. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Загарбники перебувають на території міста.

Обухівський район. Уся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована.

Фастівський район. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На деяких АЗС немає пального. Фастівська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Лікарні приймають поранених.

26 березня за інформацією голови Боярської громади у Новосілках і Тарасівці здійснили обстріл житлових будинків та приватного сектору. Крім того зафіксований обстріл Боярки. Внаслідок обстрілу міста поранені четверо цивільних жителів, зокрема дитина.

Також варто знати:

  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району, території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерської громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається закріпитися, будує фортифікаційні споруди.
  • Загалом за весь період війни руйнування зафіксовано у 34 із 69 територіальних громад Київської області, що складає 49,2%. Критичних руйнувань завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській ТГ.
  • Протягом 26 березня зафіксовано більше 30 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільше руйнувань внаслідок обстрілів у Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському районах (Димерська, Іванківська громади).
  • Радіаційна ситуація на Київщині стабільна.

Нагадаємо, що в Переяславі компанія XataNet отримала термінал Starlink. Вдалося провести тестове підключення до мережі.

Нагору