ЖИТТЯ

У Переяславі сьогодні навчаються близько тридцяти дітей переселенців: у школах відновили освітній процес

Школярі у Переяславській громаді повернулись до навчання. Освітній процес триває дистанційно.

Сьогодні, 28 березня, всі школи у Переяславській громаді повернулись до навчання, щоправда дистанційного. До наших школярів доєднуються діти з родин внутрішньо переміщених осіб, які потребують продовження здобуття шкільної освіти (особливо учні 9 та 11 класів). Про це повідомляє Інформатор.

Детальніше про відновлення навчання розповів Петро Ярмоленко, начальник міського відділу освіти:

– Навчання сьогодні відновилось у всіх школах Бориспільського району. Станом на суботу в Управлінні соціального захисту Переяславської громади зареєструвались 92 дитини шкільного віку, які наразі не мають змоги навчатись у своїх закладах. Сьогодні близько тридцяти із них були на уроках у наших школах. Школярі із нашої громади, які зараз перебувають на заході України або за кордоном, теж виходять на зв’язок під час занять. Обов’язково якомога швидше до навчання мають повернутись школярі, які закінчують 9 та 11 класи. Їм цьогоріч потрібно здобути документи про освіту.

Зазначимо, що школи на Київщині пішли на канікули ще з 25 лютого, відразу після нападу росії. Спочатку канікули тривали два тижні, потім їх продовжили ще на два тижні – до 25 березня включно.

Нагадаємо, що університет у Переяславі надає можливість навчатись студентам, які втратили її через війну. Як долучитися, читайте за посиланням.

Оксана Симоненко

Нагору