ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 28 березня, 10:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 28 березня станом на 10:00 вона така:

Білоцерківський район. Ніч минула спокійно. Було декілька сигналів повітряної тривоги. Обстрілів на території району не зафіксовано. Ситуація контрольована в усіх територіальних громадах.

Бориспільський район. Ніч минула спокійно, сигнал повітряної тривоги лунав декілька разів. Ситуація в Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована. Постійно здійснюється огляд будівель, доріг, природніх об’єктів на предмет наявності ворожих позначок або інших невідомих позначень.

На території Золочівської ТГ впали уламки збитої ворожої ракети на садовий будинок. Жертв немає. Є руйнування будинку.

Бучанський район. Ситуація підконтрольна, але у більшості громад напружена.

  • Макарівська ТГ – немає зв’язку, води, газу, електрики. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.
  • Бородянська ТГ – переміщення ворога, заблокована, зі зруйнованою інфраструктурою.
  • Немішаєвська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.
  • Гостомельська ТГ – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська ТГ – в Ірпені бій. ЗСУ контролює 90% міста. Інфраструктура зруйнувана. Постійні обстріли.
  • Дмитрівська ТГ – у частині громади переміщається ворог, частково немає світла. Обстріляли Петрушки, Шпитьки, втрати уточнюються.
  • Борщагівська ТГ – ракетний обстріл, потрапляння в багатоповерховий житловий будинок.
  • Вишнівська ТГ – ракетний обстріл.
  • Білогородська ТГ, с. Святопетрівське – обстріл, пошкоджений будинок.
  • Коцюбинська ТГ, Пісківська ТГ – у штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 27 на 28 березня минула спокійно. У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад спостерігається наявність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Ситуація в цій частині району залишається напруженою. Зараз відключені від газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У зв’язку з наявністю воржого війська на цих територіях ремонтні роботи призупинені.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повном у обсязі. Збоїв у роботі систем тепло-, газо-, водо-, електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури немає. Випадків пошкодження житлових будинків немає.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівскій ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиц. Триває робота з укріплення обороноздатності району.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і ліків.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

Обухівський район. Уся територія перебуває під контролем Обухівської районної військової адміністрації. Усі об’єкти критичної інфраструктури на території громад району працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована.

Фастівський район. Всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна та контрольована. На деяких АЗС немає пального. Фастівська міська територіальна громада приймає біженців та надає допомогу в розміщенні їх. Лікарні приймають поранених.

Також варто знати:

  • Угруповування українських сил та засобів оборони міста Києва стримує російського ворога, який намагається прорвати українську оборону з північного заходу та сходу, щоб взяти під контроль ключові дороги та населені пункти.
  • Загарбник не припиняє намагатися поповнити втрату автотранспорту та налагодити логістику для своїх бойових підрозділів.
  • Окупанти продовжують тероризувати та залякувати місцеве населення на тимчасово окупованих територіях. Є багато випадків розкрадання людей та майна.
  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району, території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерської громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається закріпитися, будує фортифікаційні споруди.
  • Протягом 27 березня зафіксовано більше 40 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури. Найбільше руйнувань у Бучанському (Ірпінська, Бучанська, Макарівська, Бородянська, Дмитрівська громади), Броварському (Великодимерська громада), Вишгородському районах (Димерська, Іванківська громади).
  • Радіаційна ситуація на Київщині стабільна.

Нагадаємо, що сьогодні у Бориспільському районі відновилося дистанційне навчання. У Переяславській громаді до уроків долучаються й діти переселенців.

Нагору