ЖИТТЯ

Все у вогні та квітучий базар: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 28 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Переяслав палає: пожежники їздять з однієї пожежі на іншу

Знову загорівся луг біля “Стогнія” у Переяславі, вогонь наближався до університету

28 березня 2021 року в Переяславі в різних місцях сталися загоряння очерету та трави. У селі Мазінки загорілася приватна господарча будівля. А в обідню пору почали палати трав’яні настили вздовж Стогніївського шляху. Поки пожежники намаглися погасити одне місце, вогонь переходив далі територією. На щастя, ніхто з людей тоді не постраждав.

Недільний базар у Переяславі: на “Даринку” торгували ірідодіктіумами та крокусами. На недільному базарі людей було чимало, але, певно, могло бути більше, якби не карантин. На Шкільній було порожньо, адже у Переяславі тоді заборонили роботу непродовольчих ринків у зв’язку з посиленнням карантинних обмежень. Прихід весни посприяв тому, що продавали все більше квітів.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору