ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 28 березня, 19:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 28 березня станом на 19:00 вона така:

Білоцерківський район. Протягом дня періодично лунав сигнал ракетної небезпеки. Захоплених територій військовими формуваннями окупанта чи диверсійно-розвідувальними угрупуваннями немає. Районна військова адміністрація постійно проводить збір інформації щодо потреб територіальних громад у забезпеченні продуктами харчування, медикаментами та іншими гуманітарними товарами. Територіальні громади району здійснюють реєстрацію та розміщення цивільного населення, евакуйованого з тимчасово окупованої території. У Білоцерківському районі такого населення понад 36 тисяч осіб. Сільськогосподарські підприємства готові до проведення посівної кампанії.

Бориспільський район. Територій, захоплених іноземними військами та/або іншими військовими формуванням, немає. Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована. Проведені навчальні стрільби та заходи з підвищення воєнних навичок батальйону ТрО.

Броварський район. У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської громад спостерігається наявність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Ситуація в цій частині району залишається напруженою.

Ворог намагається закріпитися в с. Мокрець і систематично з’являється в с. Заворичі. Протягом дня ворожі війська періодично обстрілювали населені пункти із артилерійських систем. Зараз ще залишаються відключеними від газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У зв’язку з наявністю ворожого війська на цих територіях ремонтні роботи призупинені.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. У загальноосвітніх навчальних закладах територіальних громад району на дистанційному навчанні перебувають здобувачі освіти Броварської, Згурівської та Зазимської громад. У навчальних закладах Березанської, Баришівської та Калинівської громад призупинене навчання. Наразі на канікулах учні Калитянської ЗОШ. Великодимерська громада тимчасово окупована.

Бучанський район. Ситуація підконтрольна в більшості громадах, але напружена.

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.
  • Бородянська ТГ – переміщення ворога, заблокована, зруйнована інфраструктура.
  • Немішаєвська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.
  • Гостомельська ТГ – переміщення технікою ворога, йшов бій. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська ТГ – в Ірпень бій. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли. Бойові дії тривають.
  • Дмитрівська ТГ – частиною громади переміщається ворог, частково немає світла.
  • Білогородська ТГ – обстріли Святопетрівського, є поранені серед цивільного населення.
  • Борщагівська, Вишнівська, Коцюбинська, Пісківська ТГ – в штатному режимі.

Працював пункт евакуації в районі Романівського мосту для прийому евакуйованого пішим ходом населення м. Ірпінь. Евакуйовано 200 людей, 4 поранених.

Вишгородський район. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. ТРиває робота з укріплення обороноздатності району.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Відбулась евакуація декількох осіб з Димерської громади (через демидівській міст вивезли трьох поранених та вагітну жінку, інших охочих не випускають) та завезення туди продуктів харчування і ліків.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Ворог перебуває в 1,5 км від міста. Зі Славутича на власному автотранспорті виїхало 120 людей.

Обухівський, Фастівський райони. Ситуація контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Все під контролем. Налагодили дистанційний навчальний процес.

Також варто знати:

  • Російський ворог зосереджується на утримання окупованих територій та підготовці до відновлення наступальних операцій.
  • Загарбник проводить перегрупування, концентрує техніку в населених пунктах та лісах, щоб запобігти її пошкодження вогнем.
  • Російське військове керівництво намагається накопичити резерви та відновити боєздатність підрозділів, що зазнали втрат протягом першого місяця війни.
  • Підрозділи Збройних Сил України продовжують вести оборонні дії та успішно контратакувати на окремих напрямках.

Нагадаємо, що українці через “Дію” вже зібрали для допомоги армії понад 200 мільйонів гривень. На що саме їх витрачають, читайте за посиланням.

Нагору