ЖИТТЯ

Освіта vs коронавірус, вибори, будиночок для котів: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад місяць триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 29 березня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

У школах Переяслава завершилися канікули: хто повернувся за парти. 29 березня 2021 року після канікул за парти повернулися учні 1-4 класів усіх шкіл Переяславської ТГ, освітніх закладів у Великій Каратулі, Гайшині та Вовчкові. Лише Дем’янецька гімназія залишилася на карантині, який встановили до 29 березня включно. Учні 5-11 класів навчалися дистанційно. Коли вони повернуться до школи, залежало від епідемічної ситуації в регіоні.

У Переяславі на карантин через коронавірус зачиняється дитсадок. Торік 26 березня стало відомо про захворювання на коронавірус директора ЗДО №6 “Малятко” та вчителя-логопеда цього закладу. Епідеміологічна ситуація в закладі погіршилася, до садочка ходили лише 11 дітей. Тож 29 березня прийняли рішення закрити садочок на карантин до 11 квітня включно.

У двох громадах Переяславщини провели проміжні вибори: кого обрали. 28 березня в Україні відбулися проміжні вибори. На Переяславщині голосували в Студениківській та Дівичківській громадах. У першій обрали ще двох депутатів (Сергій Кириченко та Микола Кочерга), а в другій – трьох (Володимир Петрик, Олександр Сільченко, Наталія Мороз).

Пожежі на Переяславщині тривають: у Єрківцях палав очерет. 29 березня у Єрківцях Дівичківської ТГ сталося загорання очерету. Палало на площі пів гектара. Рятувальники впоралися з вогнем. Ніхто не постраждав.

У Переяславі чоловік кухонним ножем зарізав 27-річну жінку. 27 березня минулого року до поліції зателефонував житель Переяслава й повідомив, що виявив у ліжку свою співмешканку з ознаками тілесного ушкодження. Правоохоронці, приїхавши на місце події, встановили, що цього дня о четвертій годині ранку цей же чоловік “на грунті раптово виниклих неприязних відносин” кухонним ножем наніс один колотий удар в шию своєї співмешканки, переяславки 1993 р.н. Вона відразу померла.

У Переяславі встановили перший будиночок для котів. Завершимо все ж позитивними новинами. Рік тому біля сьомої школи встановили перший у місті будиночок для котів. Поблизу живе багато бездомних котиків, яких підгодовують місцеві жителі. Але поряд живуть і собаки, тому пухнастики рятуються хіба що на деревах, у підвалах та каналізаційних люках. Тож будиночок був просто необхідний. Однак згодом до будиночка стали підкидати котів, тому його перенесли в інше місце.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору