ЖИТТЯ

Що не варто писати в месенджерах та соцмережах під час війни

Завдяки телефону і соцмережам можна як допомогти, так і нашкодити. Тож варто знати, яку інформацію не можна відправляти рідним і друзям. 

Смартфон зараз — засіб зв’язку та цифрова зброя. Завдяки ньому ми можемо повідомляти ЗСУ про техніку окупанта, боротися з російською пропагандою або просто спілкуватися зі своїми знайомими у месенджерах. Під час використання смартфона важливо пам’ятати про цифрову безпеку, особливо у воєнний час. Про це нагадує Інформатор.

Що не варто надсилати?

  • Не діліться геолокацією, вашим місцем перебування, розташуванням українських військ чи складами зберігання боєприпасів ЗСУ. Все, що може прочитати у листах ваш знайомий, може побачити ворог!
  • Не пересилайте в месенджерах та соцмережах паролі від банківських карток, гаджетів тощо. Або використовуйте спеціальні програми зашифрованих миттєвих повідомлень.
  • З метою безпеки не надсилайте в месенджери інформацію про пересування ворога, краще повідомте про це ЗСУ через чатбот єВорог @evorog_bot, після чого обов’язково видаліть листування.

Зараз ворог намагається заволодіти нашими даними в кіберпросторі, крім того, телефон можна втратити або його можуть забрати силою. Будьте уважні і не забувайте про правила безпечного листування в соцмережах та месенджерах, ставте надійні паролі та бережіть себе та близьких.

Нагадаємо, що українці через “Дію” вже зібрали для допомоги армії понад 200 мільйонів гривень. На що саме їх витрачають, читайте за посиланням.

Нагору