Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У школах Переяслава завершилися канікули: хто повернувся за парти

У середині березня МОН рекомендувало перевести навчальні заклади на дистанційну форму навчання. У Переяславській ТГ раніше влаштували канікули – з 22 до 28 березня включно.

Протягом минулого тижня із 22 до 28 березня (включно) у всіх школах Переяславської громади були канікули. Планувалися вони із 5 квітня, однак у зв’язку з рекомендацією МОН перевести навчальні заклади на дистанційну форму навчання їх змістили на раніший термін. Рекомендувалося перевести на “дистанційку” учнів 5-11 класів шкіл, закладів професійно-технічної освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти. Втім, минулого тижня Переяслав потрапив до “червоного” рівня епідемнебезпеки і ці обмеження стали обов’язковими. Як тепер працюватимуть школи громади, Інформатор запитав у начальника міського відділу освіти Петра Ярмоленка.

Від сьогодні, 29 березня, за парти повернулися учні 1-4 класів усіх шкіл Переяславської ТГ: ЗОШ №№1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, освітніх закладів у Великій Каратулі, Гайшині та Вовчкові. Лише Дем’янецька гімназія поки що залишається на карантині, який встановили до сьогоднішнього дня включно. Учні 5-11 класів наразі навчаються дистанційно. Коли вони повернуться до школи, залежить від епідемічної ситуації в регіоні.

Університет Григорія Сковороди у Переяславі із 22 березня перейшов на дистанційну форму навчання. Як йдеться у наказі, університет буде заборонено відвідувати здобувачам до 9 квітня.

Нагадаємо, на восьмій сесії міськради 18 березня розглянули питання про освітню реформу в Переяславській ТГ. На що найближчим часом перетворяться загальноосвітні школи I-III ступенів?

Віталій Усик

Нагору