Переяслав Перейти на сайт

Яка ситуація у Київській області: 28 березня, 19:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 28 березня станом на 19:00 вона така:

Білоцерківський район. Протягом дня періодично лунав сигнал ракетної небезпеки. Захоплених територій військовими формуваннями окупанта чи диверсійно-розвідувальними угрупуваннями немає. Районна військова адміністрація постійно проводить збір інформації щодо потреб територіальних громад у забезпеченні продуктами харчування, медикаментами та іншими гуманітарними товарами. Територіальні громади району здійснюють реєстрацію та розміщення цивільного населення, евакуйованого з тимчасово окупованої території. У Білоцерківському районі такого населення понад 36 тисяч осіб. Сільськогосподарські підприємства готові до проведення посівної кампанії.

Бориспільський район. Територій, захоплених іноземними військами та/або іншими військовими формуванням, немає. Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ контрольована. Проведені навчальні стрільби та заходи з підвищення воєнних навичок батальйону ТрО.

Броварський район. У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської громад спостерігається наявність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Ситуація в цій частині району залишається напруженою.

Ворог намагається закріпитися в с. Мокрець і систематично з’являється в с. Заворичі. Протягом дня ворожі війська періодично обстрілювали населені пункти із артилерійських систем. Зараз ще залишаються відключеними від газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У зв’язку з наявністю ворожого війська на цих територіях ремонтні роботи призупинені.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. У загальноосвітніх навчальних закладах територіальних громад району на дистанційному навчанні перебувають здобувачі освіти Броварської, Згурівської та Зазимської громад. У навчальних закладах Березанської, Баришівської та Калинівської громад призупинене навчання. Наразі на канікулах учні Калитянської ЗОШ. Великодимерська громада тимчасово окупована.

Бучанський район. Ситуація підконтрольна в більшості громадах, але напружена.

Працював пункт евакуації в районі Романівського мосту для прийому евакуйованого пішим ходом населення м. Ірпінь. Евакуйовано 200 людей, 4 поранених.

Вишгородський район. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. ТРиває робота з укріплення обороноздатності району.

В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській громадах гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Відбулась евакуація декількох осіб з Димерської громади (через демидівській міст вивезли трьох поранених та вагітну жінку, інших охочих не випускають) та завезення туди продуктів харчування і ліків.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Ворог перебуває в 1,5 км від міста. Зі Славутича на власному автотранспорті виїхало 120 людей.

Обухівський, Фастівський райони. Ситуація контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Все під контролем. Налагодили дистанційний навчальний процес.

Також варто знати:

Нагадаємо, що українці через “Дію” вже зібрали для допомоги армії понад 200 мільйонів гривень. На що саме їх витрачають, читайте за посиланням.