ЖИТТЯ

В Україні скасували поділ на карантинні зони та відсторонення невакцинованих від роботи

На території України скасували поділ на карантинні зони та відсторонення невакцинованих від роботи на період воєнного стану. Таке рішення ухвалив Кабінет Міністрів.

Інформатор, посилаючись на постанову Кабміну №372 повідомляє, що в Україні скасовують поділ на карантинні зони та норму про відсторонення від роботи невакцинованих проти COVID-19 працівників. Карантинний поділ скасовується на період воєнного стану.

Рекомендації на період воєнного стану: 

  • фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендовано дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19;
  • фізичним особам рекомендовано забезпечити отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • закладам охорони здоровʼя – забезпечити готовність до реагування на спалахи COVID-19 в умовах воєнного стану.

Крім того, згідно з документом на період дії воєнного стану скасована норма про відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

Нагадаємо, що українці через “Дію” вже зібрали для допомоги армії понад 200 мільйонів гривень. На що саме їх витрачають, читайте за посиланням.

Нагору