ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 29 березня, ранок

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 29 березня станом на 10:00 вона така:

Білоцерківський, Бориспільський, Обухівський, Фастівський райони. Ситуація контрольована. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з приймання, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Все під контролем. Налагоджено дистанційний навчальний процес.

Бучанський район. Ситуація підконтрольна, але в більшості громад напружена:

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу та електрики немає. Селище під контролем ЗСУ, але постійно під обстрілом.
  • Ірпінська ТГ – у Ірпені бій. ЗСУ контролює місто. Інфраструктура зруйнована. Постійні обстріли.
  • Немішаївська та Бучанська ТГ – ворог окопався. Інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Гостомельська ТГ – переміщення техніки ворога, бої. Інфраструктура зруйнована.
  • Бородянська ТГ – переміщення ворога. Зруйнована інфраструктура.
  • Дмитрівська ТГ – частиною громади переміщується ворог, частково немає світла.
  • Білогородська ТГ – частково немає світла.
  • Борщагівська, Вишнівська, Коцюбинська, Пісківська ТГ – в штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 28 на 29 березня минула спокійно. У населених пунктах Баришівської, Калитянської та Великодимерської територіальних громад спостерігається наявність незначної кількості ворожої техніки. У результаті бойових дій на території цих громад завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків місцевих жителів. Ситуація в цій частині району залишається напруженою.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В окупованих Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків.

Планується продовження евакуації населення з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і ліків. Славутич повністю ізольований, є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Ворог перебуває на в’їзді в місто. Планується евакуація людей зі Славутича.

Також варто знати:

  • Група Сил оборони України продовжує проводити оборонну операцію на східному, південно-східному та північно-східному напрямках. ЗСУ успішно стримують ворога на всіх напрямках, а в деяких районах наші війська здійснюють успішні контратаки.
  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району, території деяких населених пунктів Баришівської, Калитянської, Великодимерської територіальних громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається закріпитися, будує фортифікаційні споруди.
  • Станом на 28 березня зафіксовано більше 40 обстрілів російськими військами житлових масивів та соціальної інфраструктури Київщини.

Нагадуємо, завдяки телефону і соцмережам можна як допомогти, так і нашкодити. Тож варто знати, яку інформацію не можна відправляти рідним і друзям. Детальніше про “заборони” дізнавайтеся за посиланням.

Нагору