ЖИТТЯ

Погода на 1 квітня: у Переяславі йтиме дощ

Завтра в Переяславі протягом дня буде хмарно. Максимальна температура – 12 градусів тепла.

У п’ятницю, 1 квітня, у Переяславі протягом усього дня буде хмарно і йтиме дощ. Опади – 1,7 мм. Найхолодніше буде о 18:00 – 9 градусів тепла. Вдень стане тепліше – 12 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаюись на gismeteo.

Швидкість вітру сягатиме 5-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 78 та 99 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 квітня – 12 годин 54 хвилини. Завтра день стане на чотири хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:31, а захід – о 19:25.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2002 році – 19,4 градуса тепла, а найнижчу в 1931-му – 8,7 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять мучеників Хрисанфа і Дарії. У народі цей день називали “Дарія Брудні Ополонки”. У цю пору року доводиться обходити бруд біля ополонок, шукати проходи між прогалинами. Наші пращури про цей день говорили: “На Дарію ополонки мутяться”. Якщо вночі зірок не видно, можна чекати теплої погоди; якщо день вітряний, то й весь рік буде таким. У цей час у небі з’являються перші шуліки.

Нагору