ЖИТТЯ

Що найбільше цікавило жителів Переяслава у перший місяць війни: версія Інформатора

Загибелі наших Героїв, мобілізація, ракетний удар. Саме цим найбільше цікавилися переяславці протягом місяця війни.

У період війни надважливого значення набули інформаційні ресурси. Люди прагнуть якомога швидше дізнаватися актуальні новини, адже часом від цього може залежати навіть їхнє життя. Тож Інформатор з першим днів повномасштабного наступу росії працює у посиленому режимі – реально 24 години на добу та сім днів на тиждень. Помітно виросла й активність наших читачів.

За цей понад місяць війни – із 24 лютого до 31 березня – наш сайт відвідали 70 тисяч 58 людей. З них – майже 50 тисяч вперше побували на Інформаторі. Замітки, які переважно стосуються війни, прочитали 1 мільйон 86 тисяч 257 разів. Що ж найбільше цікавило людей, читайте далі.

На війні загинув захисник із Переяславщини Ярослав Подолян: йому було 26 років (19 520 переглядів)

У Дівичках попрощалися з Героєм Ярославом Подоляном: він загинув на війні (13 567 переглядів)

Перша підтверджена загибель на війні завжди неочікувана і, певно, найболючіша. Ввечері 17 березня стало відомо, що біля населеного пункту Кам’янка Харківської області під час стримування збройної агресії російської федерації загинув житель села Дівички (Дівичківська ТГ) 26-річний Ярослав Подолян. 23 березня його поховали в рідному селі.

Під час обстрілу на війні загинув лікар із Переяслава Остап Левчук (13 619 переглядів)

Як у Переяславі прощалися із Героєм Остапом Левчуком (15 534 перегляди)

21 березня у Переяславі попрощалися з Героєм, який загинув на війні, Остапом Левчуком. Він покинув цей світ, виконуючи лікарський обов’язок, під час обстрілу окупантами. За цивільного життя Остап Левчук був першокласним лікарем. Із перших днів війни пішов у ЗСУ, щоб захищати країну. Загинув Герой поблизу села Нові Петрівці на Київщині від снайперської кулі. Кілька днів він не виходив на зв’язок, а 19 березня тіло чоловіка виявили в одному із моргів Києва.

У Переяславі в річці Трубіж виявили тіло жінки: фото з місця події (13 364 перегляди). 24 березня в Переяславі на вулиці Покровській з річки Трубіж виявили тіло жінки. Діставали його рятувальники.

Військовозобов’язані та резервісти мають з’явитися у військкомат Переяслава (13 219 переглядів). У зв’язку із військовою агресією рф на території України з 24 лютого оголосили загальну мобілізацію. Військовозобов’язані та резервісти мають з’явитися у військкомат для уточнення даних. Військовозобовязаним та резервістам з інших регіонів України потрібно стати на тимчасовий облік.

Як зараз їздять автобуси з Переяслава до Києва (10 890 переглядів). З початком війни графік руху маршруток з Переяслава до Києва дещо змінився. Ми повідомили зміни станом на 9 березня.

По Баришівці нанесли ракетний удар: пошкодили житлові будинки (9 984 перегляди). Російські окупанти нанесли ракетний удар по селищу Баришівка Броварського району. Ракета “Іскандер” завдала значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Пошкодили повністю 60-квартирний будинок, чотири багатоквартирні будинки та десять приватних будинків пошкодили частково.

На Переяславщині на блокпосту затримали чоловіка: він перевозив наркотики (9 839 переглядів). На блокпосту в селі Велика Каратуль (Переяславська ТГ) поліцейські Київщини та представники територіальної оборони викрили 38-річного мешканця Прилук, який перевозив у своєму автомобілі близько 1,2 кг зілля. Поліцейські затримали зловмисника.

Нагору