ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 1 квітня, ранок

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 1 квітня станом на ранок вона така:

Білоцерківський район. Обстрілів не зафіксовано. Захоплених територій військовими формуваннями окупанта чи диверсійно-розвідувальними угрупуваннями немає. Комунальні служби працюють в посиленому режимі, перебоїв з постачанням електроенергії, газу та води немає. Триває постійна робота з приймання, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Навчальний процес у закладах освіти району триває дистанційно, зокрема на контролі навчання дітей, що прибули з тимчасово окупованої території.

Розпочалися весняно-польові роботи. Територіальні громади району здійснюють реєстрацію та розміщення цивільного населення, евакуйованого з тимчасово окупованої території. У Білоцерківському районі кількість такого населення складає понад 47 тисяч осіб, з них до 18 років – 12145 осіб.

Бориспільський район. Територій, захоплених іноземними військами або іншими військовими формуванням, немає. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Ситуація у Бориспільській, Переяславській, Яготинській, Вороньківській, Гірській, Дівичківській, Золочівській, Пристоличній, Студениківській, Ташанській, Циблівській ТГ нормальна, контрольована. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Здійснюються навчальні стрільби.

Броварський район. У результаті бойових дій на території Броварського району завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Внаслідок ворожих обстрілів є багато пошкоджених будинків. Основною проблемою на сьогодні є замінування окремих територій району, де проводилися бойові дії. Зокрема, це території Великодимерської, Калитянської та Баришівської територіальних громад.

Підрозділи ЗСУ продовжують вести оборонні дії на окремих територіях району. Внаслідок бойових дій поки що залишаються без газопостачання населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. Наразі проводяться організаційні заходи щодо безпечного перебування для відновлення комунікацій з газо- та електропостачання на звільнених від ворога територіях району.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повном у обсязі. Збоїв у роботі систем тепло-, газо-, водо-, електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури немає. Випадків пошкодження житлових будинків немає.

Бучанський район. Ситуація контрольована, але в більшості громад напружена:

  • Макарівська ТГ – зв’язку, води, газу, електрики немає. Селище під контролем ЗСУ.
  • Бородянська ТГ – зв’язку немає, зруйнована інфраструктура.
  • Немішаєвська ТГ – інфраструктура зруйнована, зв’язку практично немає.
  • Бучанська ТГ – ворог окопався, інфраструктура зруйнована.
  • ГостомельськаТГ – ворог залишив селище. Інфраструктура зруйнована.
  • Ірпінська ТГ – місто Ірпінь контролює ЗСУ. Інфраструктура зруйнована.
  • Дмитрівська ТГ – частково немає світло.
  • БілогородськаПісківськаБорщагівськаВишнівська та Коцюбинська ТГ – в штатному режимі.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В окупованих ІванківськійДимерській та Поліській ТГ – гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків.  Вчора зранку відкрилась можливість евакуації людей з Димерської громади та завезення туди продуктів харчування і ліків через демидівській міст. Загалом евакуйовано понад 300 осіб.

Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах. Станом на вчора 17:00 з міста виїхало 40 одиниць легкового транспорту (240 осіб).

Обухівський районТериторій, захоплених російськими військами або іншими військовими формуваннями, немає. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичайному режимі. Ситуація стабільна, контрольована. Магазини, аптеки працюють у звичайному режимі з урахуванням обмежень комендантської години, недостатньо потрібного асортименту продукції. На АЗС незначні черги.

Фастівський районТериторій, захоплених російськими військами або іншими військовими формуваннями, немає. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичайному режимі. Магазини, аптеки працюють у звичайному режимі з урахуванням обмежень комендантської години, недостатньо продуктів. На деяких АЗС немає пального. У 9 громадах Фастівського району проводиться дистанційне навчання. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи.

Також варто знати:

  • Залишаючи військову техніку на території України, окупанти все частіше вдаються до її мінування. Крім того, почастішали випадки використання противником мін-пасток.
  • Сили оборони України продовжують успішно виконувати поставлені завдання, переслідують ворога, що відходить, проривають оборонні позиції окупантів та поступово звільняють українські землі.
  • Найбільш небезпечними напрямками залишаються населені пункти вздовж житомирської траси, Буча – Ворзель – Гостомель, Немішаєве, Дмитрівська громада, Макарівська громада, північ Вишгородського району. Території деяких населених пунктів Баришівської, Калитнянської, Великодимерської територіальних громад Броварського району. Ворог постійно переміщує техніку, намагається перегрупуватися.
  • Загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7%. Критичних руйнувань завдано у Бучанській, Ірпінській, Гостомельській, Бородянській, Макарівській, Великодимерській, Пісківській ТГ.

Нагадуємо, що в Переяславі продовжили заборону на продаж алкоголю. Хоча кілька годин до цього продаж дозволили.

Нагору