ЖИТТЯ

“Є підстави повертатися до життя, яке було до 24 лютого”: звернення міського голови Переяслава

Міський голова Переяслава знову звернувся до громади. Про що говорив сьогодні?

Сьогодні, 1 квітня, міський голова Переяслава Вячеслав Саулко на своїй Facebook-сторінці опублікував чергове відеозвернення. Він подякував переяславцям за фінансову підтримку, також відзначив діяльність тероборони й волонтерів. Розповів про відновлення роботи транспорту та ВУКГ, пояснив, чому зарано відкривати школи, та вкотре наголосив на забороні спалювання сухої рослинності. Інформатор відібрав найголовніші тези.

  • “Ми укріплюємо наші пости, проводимо навчання і переходимо в більш цивілізоване русло. Зараз проводимо реформування сил самооборони: з переяславської варти формуються добровольчі батальйони, які офіційно укладають контракти зі ЗСУ. На них буде покладено обов’язок захищати нашу громаду, а в разі небезпеки вони можуть захищати й усю державу – піти на передову”.
  • “Хочу подякувати жителям міста, які перераховують кошти на наш благодійний рахунок для добровольчих батальйонів та Збройних Сил. Всі допомагали як могли – хтось шив сітки, хтось приносив потрібні речі, а хтось просто говорив добрі слова – і це радувало. Волонтери розвозили ліки на блокпости, шукали тепловізори”.
  • “Маю певну критику в свою адресу – начебто міська рада не зробила всього, що могла зробити. Але повірте, не можна було забезпечити усіх в один день. Це було дуже важко. Можливо, комусь не приділили увагу. Ми робимо все, щоб кожного дня рухатися до покращення”.
  • “Наше місто перетворилося на комфортне місце для біженців. У нас розмістилося близько 700 людей з різних куточків України. Запрошуємо усіх, хто в небезпеці”.
  • “Є підстави вважати, що ми можемо повертатися до того життя, яке було до 24 лютого. Прошу наших підприємців повертатися до роботи. На жаль, ми не можемо поки дозволити нашим школам відновлювати роботу, тому що у разі тривоги дітей потрібно буде переводити до сховищ. Це небезпечно”.
  • “Транспорт з 1 квітня ми повністю поновили як у місті, так і в селах. Приступає до активної роботи наш цех “Благоустрі”. ВУКГ включається у роботу з наведення порядку в місті: чистяться дороги й тротуари, вивозиться сміття”.
  • “Вкотре прошу не палити листя та сміття. Зараз є закон, який передбачає кримінальну відповідальність та позбавлення волі. Якщо ви бачите, що хтось не почув громаду чи мене, зверніться самі до нього, поясніть, що так робити не можна”.

Нагадуємо, що Інформатор хоче допомогти місцевому бізнесу в такі складні часи. Ми готові написати про вашу справу абсолютно безкоштовно.

Нагору