ЖИТТЯ

Погода на 3 квітня: у Переяславі стане відчутно холодніше

Наступна доба в Переяславі буде доволі холодною. Ввечері прогнозують невеликий дощ.

У суботу, 3 квітня, у Переяславі протягом усієї доби буде хмарно, ввечері прогнозують невеликий дощ. Опади – 2 мм. Найхолодніше буде о 21:00 – 1 градус тепла. Вдень та вночі буде не значно тепліше – 3-4 градуси з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 5-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 72 та 97 відсотками протягом доби. Тривалість дня 3 квітня – 13 годин 2 хвилини. Завтра день стане на чотири хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:27, а захід – о 19:29.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1990 році – 25 градусів тепла, а найнижчу в 1931-му – 10,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

3 квітня відзначають день пам’яті святого Кирила, єпископа Катанського. У народі святого називали Кирило – дери полоз. Так названий день за те, що у цей час псуються дороги і їздити на санях у минулі часи було проблематично. Якщо у цей день при сході сонця у небі спостерігаються червоні кола, то рік обіцяє бути врожайним. З цього часу починають набухати бруньки смородини.

Нагору